Για τρίτη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Αττικής τιμά εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Αττικής για το πολύπλευρο έργο τους και την ανιδιοτελή δράση τους. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 βράβευσε τις εθελοντικές οργανώσεις στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Μεταξύ των βραβευθεισών ομάδων ήταν και Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος, γεγονός το οποίο αποτελεί ξεχωριστή διάκριση για το εν λόγω σωματείο αλλά και για το Δήμο Μεγαρέων.

«Το ‘ευχαριστώ’ όταν λέγεται μόνο με λόγια δεν έχει μεγάλη σημασία. Για αυτό κι εμείς στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε επιλέξει να δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εθελοντές με πράξεις. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της σημερινής, συμβολικής βράβευσης των συμπολιτών μας που πραγματικά, με ανιδιοτέλεια κάνουν πράξη το νόημα της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης» σχολίασε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στην  εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς, η Εντεταλμένη σε θέματα πολιτικής προστασίας Περιφερειακή Σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα και η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Παππά. Επίσης παρευτέθηκαν εκπρόσωποι των Ένοπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας.