Έγινε το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο της νέας χάραξης της Λεωφόρου Μεγάρων – Αλεποχωρίου, και συγκεκριμένα του ορεινού τμήματός της.

Πληθαίνουν τα έργα υποδομής τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής με την Οικονομική Επιτροπή να λαμβάνει απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του έργου βελτίωσης της ορεινής διαδρομής της Λεωφόρου Αλεποχωρίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €3,6 εκατομμύρια.

Για την εν λόγω απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη είχε λάβει πρωτοβουλία ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος ο οποίος, όπως διατυπώνει, νοιάζεται για την οδική ασφάλεια στην περιοχή, την τουριστική ανάπτυξη και την ασφαλή σύνδεση των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου.

Η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αφορά συνολική έκταση 312.439,84 τ.μ., εκ των οποίων 78.498,19 τ.μ. είναι ιδιωτικές εκτάσεις και 233.941,65 τ.μ. είναι δημόσιες.

Σχετικά, ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε: «Ξεκινά η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για το ορεινό τμήμα του δρόμου Αλεποχωρίου, ένα έργο του οποίου η μελέτη είχε ξεκινήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ώστε άμεσα, με την πρώτη δυνατότητα να το χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο για την ασφάλεια και τον τουρισμό στην περιοχή μας. Η βελτίωση της επαρχιακής οδού και η νέα χάραξη έχει ήδη δείξει, στο πρώτο μέρος, που χρησιμοποιείται ήδη από τους πολίτες τη μεγάλη σημασία του έργου, στην οδική ασφάλεια όσο και την προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Αττική στις παραλίες του Αλεποχωρίου και της Ψάθας. Προχωράμε βήμα-βήμα για μεγάλα έργα στη Δυτική Αττική».