Από τις πρώτες στιγμές που εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά, 23/7,  στα Γεράνεια και επεκτάθηκε στην Κινέτα τα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων αποτελούν κέντρο συντονισμού και αναφοράς.

Εκεί εδρεύουν τα δημοτικά κλιμάκια εκτίμησης των καταστροφών, εκεί εκπορεύεται ο συντονισμός όλων των δράσεων και η διαχείριση της υλικής βοήθειας η οποία καταφθάνει από διάφορους χορηγούς.

Τα στελέχη της Ομοσπονδίας ενημερώνουν ότι η καταγραφή των ζημιών θα συνεχιστεί και υπενθυμίζουν στους κατοίκους της περιοχής ότι όσοι ακόμα δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για έλεγχο μπορούν να το πράξουν.

Την  Τετάρτη 25/7 τα γραφεία επισκέφθηκαν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Ρήγα οι οποίοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση η οποία επικρατεί.

Στην Ομοσπονδία, εκτός από διανομή τροφίμων και νερού, οι δράσεις περιλαμβάνουν και την παρασκευή φαγητού στον προαύλιο χώρο. Την Τετάρτη διατέθηκαν περισσότερες από 400 μερίδες φαγητού σε πληγέντες, σε πυροσβέστες, σε εθελοντικές ομάδες και σε εθελοντές μηχανικούς οι οποίοι βοηθούν τους κατοίκους.

Η Ομοσπονδία Σ. Κινέττας για άλλη μια φορά ευχαριστεί όλους τους χορηγούς για την ευαισθησία τους και την ευγενή τους προσφορά καθώς και τους πυροσβέστες, τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις και τις εθελοντικές ομάδες που μέρα και νύχτα βρίσκονται στο πλευρό της.

Η Ομοσπονδία (58ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Κ.) είναι ανοικτή συνεχώς με τηλ. επικοινωνίας 2296065600.