Με 4-0, σε ένα εύκολο σαββατιάτικο απόγευμα της 8/4/2017, η Μικρασιατική επιβλήθηκε του Κριού Ασπροπύργου με το ευρύ σκορ 4-0 σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο και ουσιαστικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία.

Ομάδα φαινόμενο, η Μικρασιατική ή Μίμας – Μικρασιατική συγκροτήθηκε στις αρχές του 2016 και πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Ένωσης Δυτικής Αττική.
Με άνεση, διαφορά δυναμικού και εντυπωσιακές εμφανίσεις εξασφάλισε από νωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην 25η αγωνιστική έπεσε πανηγυρικά την αυλαία.

Η ομάδα αποτέλεσε ένα πρότυπο συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης, του προπονητή Χάρη Κουστέρη και των ποδοσφαιριστών και κατόρθωσε αυτό που στην αρχή της σεζόν φαινόταν πάρα πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο.
Σε ένα πολύ καλό κλίμα ο Μίμας προχώρησε στο τόσο επιτυχές αποτέλεσμα και τώρα παράγοντες και ποδοσφαιριστές κοιτάζουν με αισιοδοξία την νέα σεζόν στην οποία θα ανταγωνιστούν ιστορικά σωματεία όπως είναι ο Βύζας, ο Μανδραϊκός, η Νέα Πέραμος, ο Ακράτητος και αρκετά άλλα.

Από τα στοιχεία του ματς της 25ης αγωνιστικής, ο Μίμας ήταν σε όλο το παιχνίδι ανώτερος από τον Κριό και επέβαλε το παιχνίδι του από το πρώτο λεπτό.
Τα γκολ
01΄ (αμέσως μετά τη σέντρα)  1-0 σέντρα από δεξιά και γκολ με πλασέ από κοντά ο Λέζι
38΄ 2-0 με επιτυχημένο κτύπημα πέναλτι του Φουρνάρη. Όλα τα λεφτά η προσπάθεια του Ζουμπουρλή ο οποίος ξεκίνησε από τη μέση της περιοχής του Μίμα κατέβασε τη μπάλα από δεξιά, πέρασε κάθε αντίσταση αντιπάλου, μπήκε στην περιοχή και ανετράπη
45΄ 3-0 γκολ ο Χαμπιλάι με άπιαστο αριστερό  βολέ στον αέρα. Και εδώ αξίζει να επισημάνουμε την σέντρα ακριβείας του Ζουμπουρλή και τη ροπή του Χαμπιλάι.
56΄ 4-0 ο Ζουμπουρλής ο οποίος αυτή τη φορά ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας από τροφοδοσία του αμυντικού Αριστόπουλου ο οποίος βρέθηκε σε θέση δεξιού μέσου.

Πριν τον αγώνα τιμήθηκαν με μια φανέλα της ομάδας οι φίλοι της και ιδρυτικά της μέλη Νίκος Καλαϊτζής, Ανδρέας Μονιός και Χάρης Πανταζής

Διαιτητής: Ν. Μπούρδος
Βοηθοί: Α. Καντανολέων, Κ. Κορέστη
Παρατηρητής αγώνα: Α. Κοναξής
Γιατρός: Χ. Πέγκος

Μίμας Μικρασιατική (Χάρης Κουστέρης): Παπακωνσταντίνου, Αριστόπουλος, Γκουτσούλας, Κούτσι, Βοϊδήλας, Καραμπλάκας, Χαμπιλάι (60΄ Βαγιανός), Λουκίδης, Φουρνάρης (80΄ Σακερλής), Λέζι (69΄ Καλαϊτζής), Ζουμπουρλής
Αναπληρωματικοί: Καλλιπέτσης, Κακαγής, Συριανός, Κούρσος

Κριός Ασπροπύργου (Χ. Λιαηλίας): Σωπιάδης (90΄ λ.τρ. Σεβαστόπουλος), Παπαδόπουλος, Καλοείδας, Λινάρδος, Σίνος, Πασαλίδης, Βαλμάς, Στεφανίδης, Τσολερίδης (73΄ Πέππας), Τόλας, Ευσταθιάδης
Αναπληρωματικοί: Συμεωνίδης, Βάντζος