Το γεγονός ότι υπάρχει αίτημα εγκατάστασης νέας μονάδας ιχθυοτροφείων στην περιοχή Βαρδάρη των Μεγάρων αποκάλυψε ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την πιθανή εγκατάστασης μια νέας μονάδας στην εν λόγω θέση ως «νέα βόμβα στα θεμέλια της προόδου και της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας» ενώ αποκάλυψε ότι εδώ και δύο μήνες έχει ανοίξει η τρίμηνη περίοδος δημόσιας διαβούλευσης.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία τα οποία παρέθεσε ο τέως Δήμαρχος Μεγαρέων εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση της σχετικής άδειας, έχει ζητηθεί η γνωμοδότηση του τοπικού Λιμεναρχείου και του τοπικού συλλόγου αλιέων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την έκπληξή του που ο Δήμος Μεγαρέων δεν ήταν μεταξύ των αποδεκτών οι οποίοι κλήθηκαν να εκφέρουν γνώμη για την ίδρυση του ιχθυοτροφείου.
Παρά το γεγονός, παρατήρησε ότι όπως και στην περιοχή των ορυχείων Βωξίτη έτσι και στην εν λόγω περίπτωση ο Δήμος ενημερώνεται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. στην πρώτη περίπτωση από τον κ. Γιώργο Μπερδελή) χωρίς να έχει ενημερωθεί αρμοδίως.

Απαντώντας ο κ. Σταμούλης ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου ότι έλαβε την σχετική ενημέρωση πριν δύο ημέρες και ότι σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει το θέμα το οποίο θα συζητηθεί δημόσια.

Δευτερολογώντας ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι ο κ. Σταμούλης είχε ταχθεί εναντίον της εγκατάστασης της πρώτης μονάδας και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κάνει το ίδιο και στην παρούσα περίπτωση.

Για το θέμα, ο συνδυασμός του κ. Μαρινάκη εξέδωσε ανακοίνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ