Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, προσκεκλημένη της Λέσχης Ανάγνωσης βρέθηκε η ποιήτρια και στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου σε μια εκδήλωση αναφοράς στο έργο της.
Μαζί με την προσκεκλημένη βρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, γνώριμος της Λέσχης, ο οποίος την προλόγισε.
Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων, με επικεφαλής και συντονίστρια την φιλόλογο Εύη Γεωργαντά, παρουσίασε επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο της Νικολακοπούλου. Τα αποσπάσματα διάβασαν τα μέλη της Λέσχης Μίνα Ρέτσικα, Κώστας Μιχάλαρος, Κατερίνα Μουστάκα, Καλλιόπη Μαγγίνα, Διομήδης Σάλτας, Ευγενία Μάθεση και Κατερίνα Σάλτα.
Στις παύσεις της ανάγνωσης έπαιξαν οι μουσικοί Καλλιόπη Βασιλείου, Νίκος Βενετάκης και Παναγιώτης Σαμούρης ενώ την επιλογή των μουσικών κομματιών είχαν η Μαρία Βαρελά και ο Αντώνης Ξάνθης.
Στο τέλος των παρουσιάσεων, σε μια σπάνια ευκαιρία για το κοινο, η Λίνα Νικολακοπούλου μίλησε και αποκάλυψε ένα κομμάτι της προσωπικότητάς της και μοιράστηκε μερικές από τις πληθωρικές ιδέες της. Αφιέρωσε ένα στίχο, έμπνευση της στιγμής, στους παρόντες και τέλος τραγούδησε, συνοδεία της ορχήστρας, ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του ρεπερτορίου της.

Η Λέσχη επέλεξε να προσκαλέσει συμβολικά την διακεκριμένη δημιουργό στην εκδήλωση με ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων πνευματικών δραστηριοτήτων. Τα μέλη της εκφράζουν την ευχή η Λέσχη να παραμείνει διαχρονικά ενεργή όπως διαχρονικό είναι το έργο της Λίνας Νικολακοπούλου