Η πρόσφατη δασική πυρκαγιά στα Γεράνεια άφησε πίσω της ανυπολόγιστη καταστροφή στο περιβάλλον, στην ατμόσφαιρα, στη χλωρίδα, στην πανίδα, στις αγροτικές καλλιέργειες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα στις κατοικίες.
Προξένησε θλίψη στους κατοίκους των Μεγάρων οι οποίοι βλέπουν το περιβάλλον τους να υποβαθμίζεται.

Μεταξύ των συλλογικών οργανώσεων οι οποίες εξέδωσαν ανακοινώσεις είναι και η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων. Ένας σύλλογος ο οποίος απαρτίζεται από μέλη τα οποία αγαπούν το περιβάλλον και για 365 ημέρες το χρόνο θέτουν τους εαυτούς τους στη διάθεση της Πολιτείας και περιπολούν για εντοπισμό κινδύνων, ιδιαίτερα το καλοκαίρι για περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Ακολουθεί η συγκινητική ανακοίνωση της ΛΕΜΜ

“Με μεγάλο πόνο ,θλίψη και οργή προσπαθούμε να βρούμε λέξεις και κουράγιο ώστε να αποτυπώσουμε την καταστροφή από την πυρκαγιά στον τόπο μας.

Σχεδόν 40 χρόνια σαν ΛΕΜΜ έχουμε εξερευνήσει, τόσο οι ίδιοι, αλλά και φιλοξενήσει χιλιάδες κόσμου σε αυτά τα υπέροχα και μοναδικά μέρη τα οποία δεν υπάρχουν πια.

Πάντα σκέψη και μέλημα μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν και θα είναι η ‘’ ΠΡΟΛΗΨΗ ‘’και η ‘’ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ’’ κάτι το οποίο δεν έβρισκε σύμμαχο μας τις αρμόδιες αρχές.

Αιτήσεις, προφορική ενόχληση ακόμα και προσωπικές επαφές για άνοιγμα δασικών δρόμων που είχαν κλείσει και δημιουργία ζωνών  για την πρόληψη πυρκαγιών. Η απάντηση πάντα αρνητική με ΦΘΗΝΕΣ δικαιολογίες τις οποίες πληρώσαμε στο τέλος ΑΚΡΙΒΑ.

Σαν ΛΕΜΜ καλούμε και τους άλλους φορείς και συλλόγους του τόπου μας σε ανοικτό διάλογο ΑΜΕΣΑ  με τις αρμόδιες αρχές για κοινό μέτωπο αντιμετώπισης αλλά και ανάληψης ευθυνών και εξηγήσεων από την πλευρά τους.

Τέλος να ξέρετε ότι θα μας βρείτε απέναντι  σας σε μελλοντικά σχέδια για εμπορική εκμετάλλευση των Γερανείων και της ευρύτερης περιοχής”.

Με εκτίμηση
ΛΕ.Μ.Μ.