Την αντίθεσή της με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Γραμματικού εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής και στο αίτημά τους να μη λειτουργήσει η μονάδα.
Προς τούτο οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΣ ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να φέρει το θέμα προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην πρώτη συνεδρίαση.

Λέει η Λαϊκή Συσπείρωση:

“Μετά την λήψη απόφασης της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για την ετήσια δυναμικότητα του ΧΥΤΥ Γραμματικού, ξεκίνησε και ουσιαστικά η λειτουργία του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει πολλές φορές τοποθετηθεί εναντία στην κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Γραμματικού και στήριζε και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων και κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν στην λειτουργία.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και για να σταματήσει η προσπάθεια λειτουργίας του ζητάμε να γίνει συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019”

Το αίτημα υπογράφουν οι Χριστίνα Αγγελονίδη, Ελένη Ζαφειρίου, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Αλεξάνδρα Μπαλού, Γιάννης Πρωτούλης