Στο πανέμορφο τοπίο της περιοχής Βουρκάρι ο σύλλογος Νέο Μελί – Αγία Τριάδα τήρησε το έθιμο και έκοψε τη βασιλόπιτα την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Ήταν εκεί μέλη του συλλόγου οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές. Μαζί με αυτούς παρευρέθηκαν πολλά από τα διοικητικά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τη διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Φυλακτός και Ιερόθεος Πολυχρόνης.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης με τους συμβούλους του Θωμά Κεφαλόπουλο, Γιώργο Κουμπέτσο και Γιώργο Στρατούρη. Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Όμορφες Πόλεις Άγγελος Μακρυγιάννης με το Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Γκίνη καθώς και ο κ. Σπύρος Νικολάου, Δημοτικός Σύμβουλος, εκπρόσωπος του δημοτικού συνδυασμού Μαζί με Όραμα.

Το πολιτικό κόμμα Ελληνική Λύση εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Καρακατσάνης.

Στους συγκεντρωμένους απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Βόγκλης ο οποίος μίλησε για τις προοπτικές οι οποίες ανοίγονται για τον υγροβιότοπο μετά τον χαρακτηρισμό του ως Περιφερειακού Πάρκου.
Για το θέμα του χαρακτηρισμού δεκάδες μέλη του συλλόγου εργάστηκαν επί σειρά ετών ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα ο υγροφιότοπος προστατεύεται και έχει τεθεί υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.
Επίσης ο κ. Βόγκλης ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται να υπάρξουν δράσεις σχετικές με την ιστορία της περιοχής κατά τη διάρκεια των εορτασμών των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής για την περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού τείχους.

Τέλος, για μια ακόμα φορά τόνισε ότι ήλθε η ώρα να κατεδαφιστούν οι παράγκες/καλύβες  και να αναδειχθεί το παραθαλάσσιο περιβέλλον, όπως και να εφαρμοσθεί το υπάρχον πολεοδομικό σχέδιο.

“Τα προβλήματα της περιοχής είναι γνωστά στις τοπικές αρχές”, είπε, “υπάρχει πάντοτε εκ μέρους μας ενημέρωση του Δήμου Μεγαρέων και όλοι μας περιμένουμε βοήθεια και στήριξη από αυτόν”.