Λάβαμε επιστολή από την ΚΟΒ Μεγάρων του ΚΚΕ σε απάντηση άρθρου το οποίο είχε KKE_KOB_MEGARWN_728γράψει η κ. Θεανώ Λιόγρη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέμα του εν λόγω άρθρου ήταν η αντίσταση κατά την γερμανική κατοχή.
Τα μέλη του ΚΚΕ διαφωνούν με την επιχειρηματολογία της κ. Λιόγρη και διατυπώνουν τη δική τους Άποψη.

«Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το άρθρο που δημοσίευσε η κ. Λιόγρη, ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με «κοινωνική ευαισθησία» και «αναρχοαριστερή συνείδηση», για την Αντίσταση του λαού μας ενάντια στη γερμανική κατοχή. Για ποιο λόγο κάποιος που θέλει να γράψει για την Κατοχή και την Αντίσταση, αφήνει απ’ έξω το φασισμό, τους γερμανοτσολιάδες, τους δωσίλογους , τους Άγγλους, τους Αμερικάνους, το βασιλιά και καταπιάνεται μόνο με το ΚΚΕ ρίχνοντας τέτοια χολή που θα τη ζήλευε κι ο Γκέμπελς;
Ξεκαθαρίζοντας  λοιπόν η κ. Θεανώ πως είναι «άλλο να αναλαμβάνεις ένα έργο για κοινωνικό σκοπό κι άλλο η πολιτική στάση που κρατάς ως πολίτης» ανέλαβε ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Παίρνοντας έτσι, τα Δοκίμια του ΚΚΕ (περίεργο που το ‘κανε), ένα προϊόν συλλογικής δουλειάς όλων των μελών του Κόμματος, έβγαλε συμπεράσματα και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το ΚΚΕ ως  προδοτικό κόμμα, που «όπως το βολεύει κάθε φορά» διαγράφει και αποκαθιστά μέλη του (Βελουχιώτης, Ζαχαριάδης, Πλουμπίδης, Βαβούδης ) ανάλογα με το συμφέρον του. Και το συμφέρον του δεν είναι άλλο από το «βόλεμα», «κανένα κομπόδεμα» ή απλά «τρικυμία εν κρανίω».

LIOGRH_UEANW_180Ξεκαθαρίζει ακόμη πως δεν πολέμησαν στην Αντίσταση (προφανώς αναφέρεται και στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού, τον «Εμφύλιο») μόνο οι αριστεροί, αλλά και οι δεξιοί για την πατρίδα και τη Λευτεριά! Εδώ σιγουρευόμαστε πως δεν διάβασε τα Δοκίμια Ιστορίας του ΚΚΕ, αλλά την εργασία κάποιου «αριστερού» σε μια από τις τόσες  αντικομουνιστικές ιστοσελίδες που «ανθίζουν» στο διαδίκτυο ή «θυμήθηκε» τις μαρτυρίες κάποιου ταγματασφαλίτη ή κάποιου απογόνου του. Ε, λοιπόν, αγαπητά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, την ιστορία του λαού μας δε θα την αλλάξετε, όση ανατριχίλα και να σας προκαλεί!

Το ΚΚΕ, στη μεγαλειώδη εκατόχρονη πορεία του, αποτέλεσε την ανάσα και την ελπίδα του εργαζόμενου λαού για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας. Στάθηκε μπροστάρης στους αγώνες του λαού μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, μεροκάματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τα μέλη και τα στελέχη του φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν, δολοφονήθηκαν σε δρόμους, πλατείες, στα ξερονήσια.
Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος βρήκε το Κόμμα να είναι χρόνια ήδη στην παρανομία και τα μέλη του στις φυλακές. Ο Ζαχαριάδης, ΓΓ του ΚΚΕ, ζήτησε από τη μεταξική χούντα να βγουν και να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή, όμως η κυβέρνηση, όχι μόνο δε δέχτηκε, αλλά παρέδωσε αργότερα στους Γερμανούς τους φυλακισμένους κομουνιστές. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες κατάφερε το ΚΚΕ να πρωτοστατήσει και να γίνει ο κύριος αιμοδότης του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, που με τόσο καμάρι αναφέρονται όλοι –και καλά κάνουν- στις σχολικές γιορτές και στις πλατείες.
Να ξέρουμε ακόμη πως πριν φύγουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, το ΕΑΜ είχε ήδη απελευθερώσει τα 2/3 της Ελλάδας δίνοντας στο λαό τη λευτεριά, την τιμή, την αξιοπρέπειά του. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ! Ο βασιλιάς με την κυβέρνηση πήγαν στο Κάιρο φορτώνοντας την περιουσία του λαού στα καράβια τους. Τα αστικά κόμματα, άλλα συνεργάστηκαν με τον κατακτητή φτιάχνοντας Τάγματα Ασφαλείας κι άλλες αντικομουνιστικές οργανώσεις  κι άλλα κρατούσαν «ουδέτερη στάση» περιμένοντας τις εντολές των Άγγλων.

Όταν οι Γερμανοί έφυγαν από την Ελλάδα, σχηματίστηκε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με 7 υπουργούς του ΕΑΜ να μετέχουν σ’ αυτή! Οι Άγγλοι όμως και η ελληνική αστική τάξη ήθελαν να ξεμπερδέψουν με τους αντάρτες των βουνών, με το ΕΑΜ και τους κομουνιστές… Έτσι, έγιναν τα Δεκεμβριανά, αργότερα η απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας…. Αυτή οδήγησε σε διώξεις, δολοφονίες, βιασμούς, φυλακίσεις κομουνιστών, που ανάγκασε το ΚΚΕ να πάρει την απόφαση για νέο Αντάρτικο, αυτή τη φορά ενάντια στην αστική τάξη, τους Ταγματασφαλίτες, τους Άγγλους και τους Αμερικάνους αργότερα. Έτσι φτιάχτηκε ο ηρωικός Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, το καμάρι του λαού μας στον αγώνα για την πραγματική λευτεριά, όπου ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του.
Έγιναν λάθη τότε αλλά και αργότερα από το ΚΚΕ, λανθασμένες εκτιμήσεις,   πάρθηκαν λανθασμένες αποφάσεις, που σήμερα τις μελετά το Κόμμα μας και βγάζει συμπεράσματα. Κι ο λόγος που ασχολείται το ΚΚΕ είναι ένας κυρίως: Γιατί ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των Επαναστάσεων, είναι ο αιώνας του Σοσιαλισμού: Ο καπιταλισμός σαπίζει, γεννά μόνο κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, θάνατο. Ο λαός αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του, θα φτιάξει την κοινωνία των ονείρων του και τότε όλοι αυτοί οι χιλιάδες κομουνιστές που ‘δωσαν τη ζωή τους, θα χαμογελάσουν…

Σήμερα το ΚΚΕ  έχει την εμπειρία, μελετά το παρελθόν, ανασαίνει μέσα στους τόπους δουλειάς και στα χωράφια. Είναι έτοιμο να σταθεί για μια ακόμη φορά μπροστάρης στους αγώνες του λαού μας. Να γιατί η αστική τάξη και οι κάθε λογής λακέδες της το πολεμούν από παντού: Τα ΜΜΕ, αστικά κόμματα, κυβερνητικός συνδικαλισμός, κάθε μορφής παπαγαλάκια του συστήματος. Τίποτα όμως από αυτά δεν μπορεί να πλήξει το ΚΚΕ, γιατί…
Το ΚΚΕ αντλεί δύναμη από το λαό και μετουσιώνει τα βάσανα και την εκμετάλλευση σε δύναμη κι ελπίδα… Να γιατί καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο, άνεργο, να συνταχτεί μαζί μας στον κοινό αγώνα για την πραγματική λευτεριά και προκοπή. Και τότε, Θεανώ, ο λαός θα είναι αυτός που θα σταθεί εμπρός στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής,  εκεί…. σε κάθε πλατεία και δε θα της επιτρέψει να καταθέσει στεφάνι για τους νεκρούς μας, με τη σβάστικα στον ώμο…»