Πολιτική στάση και χαμηλούς τόνους τηρεί το επίσημο Κομμουνιστικό Κόμμα στα περιστατικά τα οποία συνέβησαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων σχετικά με την ύδρευση της Κινέτας και την επέτειο της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα ιταλογερμανικά στρατύματα κατοχής.koa_kke-_megaridos_thriasioy_550

Τότε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης είχε υιοθετήσει υψηλούς τόνους και βαρείς χαρακτηρισμοούς στο πρόσωπο του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντώνη Χοροζάνη για τον οποίο είχε αναφέρει ότι η στάση του για την ύδρευση της Κινέτας έχει κίνητρα εντυπωσιασμού και όχι ουσίας.
Για το θέμα της επετείου τον είχε, εν πολλοίς, χαρακτηρίσει ως ανιστόρητο ή διαστρεβλωτή της ιστορίας.
Είχε μάλιστα προσδώσει στον κ. Χοροζάνη τους χαρακτηρισμούς ως όνειδος, ντροπή και βαρίδι για το ΚΚΕ.

Σε συνέχεια αυτών των περιστατικών η ΚΟΑ-ΚΚΕ Μεγαρίδας-Θριασίου δημοσιεύει επιστολή με καθαρά πολιτικούς όρους αποδίδοντας στον Δήμαρχο το γεγονός ότι ενοχλήθηκε και παραφέρθηκε.
Ταυτόχρονα αναλύει τις επίσημες κομματικές θέσεις σε αμφότερα τα θέματα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου συζητούνται θέματα που αφορούν τον τόπο μας, καταγράφονται οι θέσεις των παρατάξεων και βέβαια υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο εκπρόσωπός μας (Α. Χοροζάνης) προσπαθεί σταθερά σ’ αυτή την κατεύθυνση εξειδικεύοντας τις θέσεις του Κόμματος.
Απ’ όσο  μπορούμε να καταλάβουμε, δύο είναι τα θέματα που «ενόχλησαν» το δήμαρχο και τον οδήγησαν στο να «παραφερθεί»:

Το πρώτο έχει να κάνει με τις διαδικασίες για την κατασκευή δεξαμενής νερού στην Κινέτα. Η θέση του ΚΚΕ για το θέμα είναι ξεκάθαρη: Το νερό είναι φυσικό αγαθό και μόνο με κοινωνική ιδιοκτησία θα είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα.
……. εδώ η συνέχεια