Σημαντικές αλλαγές σκέπτεται να φέρει στο ποδόσφαιρο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν άπειρα σχόλια σε όλον τον πλανήτη.
Προς το παρόν οι υπό σκέψη αλλαγές δεν φαίνεται να έχουν τη συμρωνία των φίλων του αθλήματος.

Σύμφωνα με άρθο της ισπανικής εφημερίδας Mundo Deportivo η ηγεσία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αναζητά τρόπους να βελτιώσει τη θεαματικότητα του αθληματος και δοκιμάζει μια σειρά νέων κανονισμών στο τουρνουά νέων, κάτω των 19, «Future of Football Cup»  στο οποίο συμμετέχουν οι ομάδες PSV Αιντχόβεν, ΑΖ Άλκμααρ, RB Λειψία και Club Μπρούχε (Μπριζ).
Υπό εξέταση είναι οι εξής τέσσερις σημαντικές αλλαγές.

  • Ο αγώνας θα αποτλείται από δύο τριαντάλεπτα (2 x 30) πραγματικού χρόνου παιχνιδιού, όπως στο μπάσκετ. Ο χρόνος θα σταματά όταν το παιχνίδι διακόπτεται. Ο διαιτητής θα μπορεί να σταματήσει το χρόνο σε μια προσπάθεια να παταχθεί το σύστημα των καθυστερήσεων
  • Η επαναφορά της μπάλας από τα πλάγια θα γίνεται με τα πόδια. Όχι με τα χέρια που γίνεται τώρα.
  • Απεριόριστες αλλαγές. Τώρα, και εξ αιτίας της πανδημίας, επιτρέπονται μέχρι πέντε αλλαγές στην κανονική διάρκεια του αγώνα και επί πλέον μία (έκτη) αν υπάρχει παράταση. Υπό φυσιολογικές συνθήκες επιτρέπονται μέχρι τρεις αλλαγές.
  • Ποινή κίτρινης κάρτας θα σημαίνει αποβολή του ποδοσφαιριστή για 5 λεπτά. Στη διάρκεια της 5λεπτης αποβολής ο αποβληθείς θα παραμένει έξω από τις πλάγιες γραμμές μέχρι να περάσει το 5λεπτο και να ξαναμπεί στον αγώνα.