Σε πολιτική ανάλυση της παρούσας κατάστασης, σε θεωρητικό εθνικό και σε πρακτικό τοπικό επίπεδο προβαίνει ο Κώστας Δέδες, συντονιστής της Τ.Ο. Δήμου Μεγαρέων του Ενιαίου ΠΑ-λλαικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ).
Οι επαναστατικές ιδέες είναι αυτές οι οποίες χαρακτηρίζουν τον γράφοντα και με τον Ρήγα Φεραίο σήμερα ως πρότυπο επαναστατικότητας κάνει λόγο για τον μοναδικό δρόμο ο οποίος απομένει σήμερα στον ελληνικό λαό, δηλαδή την επανάσταση, προκειμένου να ξεφύγει από τα δεσμά των ξένων εξαρτήσεων και να ζήσει ανεξάρτητος.
Υποστηρίζει την ιδέα η ανθρωπότητα θα πρέπει να υπάρχει με βάση κριτήρια του ανθρωποκεντρισμού και έτσι τοποθετεί τον άνθρωπο ως επίκεντρο και οντότητα λύσης όλων των κοινωνικών προβλημάτων.
“Με επανάσταση θα ερχόταν η πολυπόθητη λύση της ανεξαρτησίας” μια ρήση του Ρήγα Φεραίου αποτελεί τον οδηγό της σκέψης του αρθρογράφου.
“Σήμερα”, γράφει, “αντί του ελληνικού πνεύματος, κυριαρχεί η χρηματιστηριακή θεωρία”.

Σε τοπικό επίπεδο χαρακτηρίζει το εκλογικό παιχνίδι ως στημένο και προβλέπει επανεκλογή του Γρηγόρη Σταμούλη με δύο αντιδημάρχους οι οποίοι θα προέρχονται από παρατάξεις οι οποίες σε κεντρικό επίπεδο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και άλλους δύο από τη δική του παράταξη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Δέδε