Σεμινάριο μπάσκετ με διεθνή συμμετοχή παρακολούθησε η προπονήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων Ειρήνη Δημοπούλου από 7 έως 9 Ιουνίου.
Το σεμινάριο αφορούσε προπονητές μπάσκετ οι οποίοι ασχολούνται με μικρές ηλικίες αθλητών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Hal Wissel και Scott Wissel από το κολέγιο του Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης (YMCA), το οποίο αποτελεί την γενέτειρα του μπάσκετ, αφού ο τότε επικεφαλής καθηγητής φυσικής αγωγής ήταν ο Τζέημς Νέισμιθ, ο εμπνευστής του αθλήματος.

Κατέθεσαν τις γνώσεις τους ο Αστέριος Ζώης, ως πρόεδρος της Fiba, για την προπόνηση αθλητών μικρών ηλικιών και ο Χρήστος Μαρμαρινός για τους τραυματισμούς που προκαλούνται από λάθος τεχνική κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι και οι άνθρωποι που απογείωσαν το μπάσκετ ήταν οι Θεόδωρος Ροδόπουλος, Λάκης Τζάβας, Διονύσης Ανανιάδης, Μιχάλης Γιανουζάκος και ο νεώτερος Νίκος Κεραμεύς.

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων Ειρήνη Δημοπούλου παραβρέθηκε στην ΧΑΝΘ και ενημερώθηκε από το υψηλού επιπέδου σεμινάριο, το οποίο είναι απαραίτητο εργαλείο εξειδικευμένων γνώσεων σε όσους προπονητές ασχολούνται με αθλητές μικρών ηλικιών.