Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητα Νέας Περάμου, 10/7, στην οποία παρευρέθηκαν κάτοικοι και επαγγελματίες της πόλης συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν από τη παρουσία ρομά σε όλα τα πλάτη της πόλης από την περιοχή βορείως της εθνικής οδού έως την παραλία και έως το Λουτρόπυργο.

Οι κάτοικοι αισθάνονται απροστάτευτοι και παγιδευμένοι από την πολυπληθή παρουσία ρομά, ντόπιων και ξένων, οι οποίοι επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά σε διάφορα επίπεδα. Από ενόχληση των λουομένων, ανεξέλεγκτη κατασκήνωση η οποία δημιουργεί προβλήματα δημόσιας υγείας, ενόχληση των επιχειρήσεων εστίασης, παρενόχληση πελατών έως διαρρήξεις αυτοκινήτων, κατοικιών και επιχειρήσεων.

Στη συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε ο κ. Δήμος Λιώτας διαπιστώθηκε ότι η αστυνόμευση της Νέας Περάμου είναι ανεπαρκής και πολλά από τα θύματα δεν μπαίνουν κάν στον κόπο να καταγγείλουν τα συμβάντα αφού πιστεύουν ότι η καταγγελία τους θα είναι μάταιη.

Το συμβούλιο αποφάσισε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ζητήσει την παρέμβαση του Δημάρχου ώστε να υπάρξει λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα της δημόσιας τάξης.
Επίσης κρίθηκε άκρως απαραίτητο, τα θύματα να κάνουν καταγγελίες στην αστυνομία για κάθε περιστατικό δεδομένου ότι με τη μη καταγγελία δημιουργείται η στατιστική ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα είναι μικρό ή ότι ακόμα και μειώνεται.