ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ
του δημοτικού συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Ο νέος συνδυασμός μας για τα Μέγαρα, την Νέα Πέραμο και την Κινέτα, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων Κλεάνθη Βαρελά, στηρίζεται σε σταθερές αξίες και αρχές που καταθέτουμε και δημοσιεύουμε σήμερα μαζί με τα πρώτα ονόματα υποψηφίων μας.

Ακολουθεί το κείμενο της διακήρυξης του συνδυασμού «Μαζί με όραμα».

«Ο δήμος Μεγαρέων είναι ο τόπος μας, η γη και οι άνθρωποι που πονάμε και αγαπάμε. Δεν είναι απλά ένα μέρος που ζούμε αλλά ένα κομμάτι της ίδιας μας της ζωής. Είναι όμως και ένα κομβικό σημείο με μεγάλη στρατηγική αξία που κατά καιρούς δέχεται επιθέσεις με σκοπό την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την αλλοίωση του περιβάλλοντος.

Η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε τομέα της καθημερινότητας μας και έχει απώτερο σκοπό με την πολιτική που χαράσσει και υλοποιεί να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ανάπτυξη και ευημερία.

Η διοίκηση ενός δήμου οφείλει να αφουγκράζεται συνεχώς τον κοινωνικό παλμό και να δίνει άμεσες και εφικτές λύσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Στην καρδιά όλων των ενεργειών είναι ο πολίτης. Οι ανάγκες και η βούληση του λαού αποτελούν απαρέγκλιτη γραμμή πορείας για τη διοίκηση του δήμου, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και συνεχώς αναπτυσσόμενο τεχνολογικά περιβάλλον.

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές μία μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας έχει κινητοποιηθεί για να συμμετάσχει στις διαδικασίες διεκδίκησης της διοίκησης του δήμου μας. Άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τις υγιείς κοινωνικές ομάδες ενώνονται με μοναδικό σκοπό να εργαστούν αδιάκοπα και ανιδιοτελώς ώστε να εφαρμόσουν το όραμα μας για ένα δήμο που θα έχει μία υψηλή θέση στη σύγχρονη εποχή. Μία θέση ανάλογη της μακραίωνης ιστορίας του και των διεθνώς αναγνωρισμένων επιφανών ανδρών του. Με βασικές αρχές τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια θέτουμε υψηλούς στόχους για να αλλάξουμε ριζικά ότι αποτελεί τροχοπέδη στους ρυθμούς της καθημερινότητας και για να βάλουμε τις βάσεις για μία βιώσιμη ανάπτυξη με κάθε δυνατό μέσο, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, κάθε υπαρκτό οικονομικό εργαλείο, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Εγκαινιάζουμε τη νέα εποχή όπου οι ικανότητες των νέων ανθρώπων θα αναγνωριστούν και θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο για το τοπικό συμφέρον με τη συμπαράσταση έμπειρων και καταξιωμένων συμπολιτών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αρχή της συνύπαρξης των νέων ιδεών με τη γνώση και την εμπειρία που ως αρμονικός συνδυασμός θα μας βγάλει από την ακινησία και την αδράνεια και θα φέρει την αλλαγή που όλοι διακαώς επιθυμούμε.

Κοιτάμε μόνο μπροστά και ενωμένοι. Αντλούμε ενέργεια από το όραμά μας για ένα δήμο Μεγαρέων που το όνομά του θα συνδεθεί μόνο με θετικές αναφορές και με εικόνες βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Για ένα δήμο που θα βάζει τον πολίτη πάνω από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Για ένα δήμο που θα αντιμετωπίζει τις κρίσεις ως πρόκληση και θα τις μετατρέπει σε ευκαιρία.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλες και όλους να συμμαχήσουν στον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που μας αξίζει! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η στιγμή για την αλλαγή στο δήμο Μεγαρέων είναι τώρα και στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι παρόντες ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.

Πάμε μπροστά όλοι ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ!»

Κλεάνθης Βαρελάς
Καθηγητής φυσικής αγωγής
Επικεφαλής συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων