Μετά την ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων, σχετικά με τη θέση του για τον αγωγό υπερυψηλής τάσης του έργου διασύνδεσης Αττική – Κρήτη η Ανεξάρτητη Κίνηση Νέας Περάμου εγκαλεί το Δήμαρχο για την προσωπική του στάση στο θέμα.

Τα μέλη της Κίνησης θεωρούν ότι ο κ. Σταμούλης εμπαίζει τους Δημότες λαμβάνοντας αυτή τη θέση η οποία είναι παραπλανητική.
Υπενθυμίζει ότι το θέμα της διέλευσης του αγωγού αναδείχθηκε τον Ιούλιου του 2020 από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενώ ο κ. Σταμούλης το χαρακτήριζε το θέμα ως μη υπάρχον ή ακυρωμένο.
Επίσης υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Δημάρχου πως θεωρούσε τον ηλεκτροφόρο αγωγό ως μη επιβλαβή.
Δεν παραλείπει να επισημάνει πως ο κ. Σταμούλης προχώρησε μόνος  σε συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ για λήψη αντισταθμιστικών οφελών χωρίς καμία να συζητήσει το θέμα με τις δημοτικές παρατάξεις και την κοινωνία.

«Ο κος Δήμαρχος Μεγαρέων εμπαίζει τους πολίτες, όσον αφορά την διέλευση του καλωδίου υπερ-υψηλής τάσης»

Σήμερα, 06/05/2021, διαβάσαμε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, ένα δελτίο τύπου του Δημάρχου κου Σταμούλη όσον αφορά την διέλευση του καλωδίου υπερ-υψηλής τάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης, περνώντας από κατοικημένες περιοχές της Αγίας Τριάδας, του Ήρεμου Κύματος, των Αλμύρων Βουρκάρι, της Λάκκας και της Νέας Περάμου.
Εμείς δηλώνουμε στον κύριο Δήμαρχο, διότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την στάση του όλον αυτόν τον καιρό, ότι εμπαίζει τους πολίτες του Δήμου και παραπλανάει την κοινή γνώμη με τις σημερινές του δηλώσεις, περί μη αδειοδότησης του έργου.
Καλώ τους Δημότες και την Αντιπολίτευση να δουν ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Ιουλίου 2020 που προκάλεσε η αντιπολίτευση με θέμα την συζήτηση επί του φλέγοντος ζητήματος της διέλευσης του καλωδίου υπερ-υψηλής τάσης μέσα στα όρια του Δήμου μας.
Ο κ. Σταμούλης είπε στην αντιπολίτευση με κατηγορηματικό τρόπο, πως «έχουν φέρει ένα θέμα που δεν υπάρχει, έχει ακυρωθεί». Μάλιστα, αυτό είπατε κύριε Σταμούλη, όπως ήταν και οι δηλώσεις σας περί του κέντρου μεταναστών που θα γινόταν στην Νέα Πέραμο και χαρακτηρίσατε τις φήμες αυτές ως, ανυπόστατες. Αναφέρθηκαν πολλές άλλες ανακρίβειες από τον κο Δήμαρχο, όπως ότι το καλώδιο δεν είναι επιβλαβές για την υγεία, όπως και προχώρησε σε συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ για αντισταθμιστικά, χωρίς καμία διαβούλευση και με το στυλ του αποφασίζω και πράττω μόνος.
Θα αναφερθούμε σε τίτλους άρθρων των τοπικών και μη μέσω ενημέρωσης που έγιναν πριν έναν χρόνο, ώστε να θυμίσουμε στον κόσμο, αλλά και στον Προέδρο και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, τι δήλωνε τότε η ΟΛΗ η αντιπολίτευση.

  • 08/07/2020- Μέγαρα, Νέα Πέραμος- Νέο Ξεκίνημα: «Υπέρμαχος του καλωδίου υπερ-υψηλής τάσης ο κ. Σταμούλης».
  • 11/07/2020- Τώρα: «Άνευ όρων παράδοση του Δήμαρχου κ. Σταμούλη στο θέμα της διέλευσης του αγωγού υπερ-υψηλής τάσης».
  • 17/7/2020- Μαζί με Όραμα: «Φρένο στα σχέδια του Δημάρχου για τον αγωγό υπερυψηλής τάσης».
  • Η παράταξη, Όμορφες Πόλεις, δήλωσε γιατί να ζητάμε αντισταθμιστικά αφού όπως είπε ο κος Σταμούλης δεν είναι επιβλαβές για την υγεία.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε πως βρίσκεται δίπλα στους αγώνες του λαού της περιοχής για το περιβάλλον, την υγεία και τη ζωή που του αξίζει.