ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ. Επισημαίνει ο Βασίλης Πολυχρόνης, επικεφαλής της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Μεγάρων – Νέας Περάμου.

“Δεν πρόλαβαν να περάσουν μόλις λίγες ημέρες από την κατάπτυστη απόφαση αναστολής της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και, δυστυχώς, θρηνούμε τον αποδεδειγμένα πρώτο νεκρό συνεπεία αυτής της απόφασης (αλήθεια,θα ικανοποιηθεί η οικογένεις του νεκρού από την ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ περί “προσωρινής αναστολής”;).
Τις ημέρες που προηγήθηκαν πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις, μάλιστα λόγω της προεκλογικής περιόδου πολλοί υποψήφιοι επισκέφθηκαν το Κ.Υ. και δεσμεύτηκαν την άμεση επίλυση του προβλήματος ΑΝ φυσικά εκλεγούν, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου υιοθετήθηκε ακόμα ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας που ζητά την ανάκληση της απόφασης και τη συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας της δομής που, σημειωτέον, η φροντίδα του καλύπτει πάνω από 40.000 μόνιμους κατοίκους και άλλους τόσους παραθεριστές. Στο Δημοτικό Συμβούλιο εμφανίστηκαν πάλι οι υποψήφιοι των κομμάτων, οι οποίοι πάλι δεσμεύτηκαν για την επίλυση του προβλήματος μετά τις εκλογές και…μετά την κατάθεση του σταυρού των ψηφοφόρων σε αυτούς φυσικά.
Οι εκλογές πέρασαν, η κυβέρνηση άλλαξε, κάποιοι από τους υποψηφίους εκλέχθηκαν.Αλήθεια, με την προώθηση του θέματος της επαναφοράς της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ. Μεγάρων τι γίνεται; Συνεχίζεται η λειτουργία του με…ωράριο τράπεζας (παρένθεση:Φαντάζεστε το Κ.Υ. να ήταν τράπεζα τι θα γινόταν;). Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας ότι όσο πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι και δεν προβαίνουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις (καταλήψεις Δ.Υ., κλείσιμο εθνικής οδού κλπ.) δεν πρόκειται να μας ακούσουν σε κανένα υπουργείο, σε καμιά κυβέρνηση. Οι πρόγονοι μας έλεγαν: “Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού” και, όπως δείχνουν τα πράγματα, οδεύουμε προς…τη μονιμοποίηση της προσωρινότητας! Μην πει κανείς πως μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, μην περιμένουμε θαύματα γιατί η απάντηση είναι απλή: Πρώτον, πέρασαν κιόλας 10 ημέρες από τις εκλογές, δεύτερον, οι ίδιοι οι υποψήφιοι, αλλά και ο ίδιος ο νέος Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωναν πως δεν χρειάζονται περίοδο χάριτος και,τρίτον και σπουδαιότερο,
Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ!
Η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου καλεί τη διοίκηση του Δήμου, καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις και φορείς της πόλης σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να επιτευχθεί η επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ. Μεγάρων με ταυτόχρονη επάνδρωση του με το κατάλληλο, εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτές.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΟΥΤΕ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!

Για την Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου
Βασίλης Πολυχρόνης
Επικεφαλής Α.ΔΗ.Κ.