Την υποδομή της ΔΕΗ δείχνει ως υπαίτιο της καταστρεπτικής πυρκαγιάς στην Κινέτα στις 23/7 σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής ελληνικής έκδοσης της Huffington Post και το οποίο υπογράφει ο αστυνομικός συντάκτης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμάται ότι η φωτιά προκλήθηκε από καλώδια της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα, προκύπτει ότι έσπασαν οι μονωτήρες (τα αντικείμενα –κεραμικά ή πορσελάνινα- που είναι ορατά σε κάθε στύλο της ΔΕΗ και είναι απαραίτητα εξαρτήματα πάνω στα οποία στηρίζονται τα καλώδια). Εκτιμάται ότι οι μονωτήρες έσπασαν λόγω ελλιπούς συντήρησης. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν σπίθες και έτσι εκδηλώθηκε η φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα από τη θέση Λιογρέικα.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι έχει σχεδόν αποκλειστεί το ενδεχόμενο του εμπρησμού δεδομένου ότι το σημείο όπου εκδηλώθηκε η εστία φωτιάς είναι ιδιαίτερα δύσβατο και δεν μπορεί να προσεγγιστεί με όχημα. Συγκεκριμένα απέχει τουλάχιστον μία ώρα με τα πόδια από τον κοντινότερο δρόμο της περιοχής. Έτσι, θα ήταν απίθανο να μεταβεί κάποιος εκεί για να βάλει φωτιά, καθώς το ρίσκο θα ήταν πολύ μεγάλο γι’ αυτόν λόγω της μεγάλης δυσκολίας στη διαφυγή. Είτε θα γινόταν αντιληπτός είτε θα έθετε σε κίνδυνο τον εαυτό του λόγω της φωτιάς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα υποστηρίξει η ΔΕΗ σε σχέση με τα ευρήματα των ερευνών και το κατά πόσο θα προσκομιστούν στοιχεία προς κάποια άλλη κατεύθυνση.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο