Από 21 Σεπτεμβρίου 2019 αρχίζουν οι εγγραφές και προπονήσεις του τμήματος αντιπτέρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων.
Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο και  Κυριακή, ώρα 11.00-13.00 στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μεγάρων.

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεγάρων προάγει ως μοναδικό σωματείο της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής το ολυμπιακό άθλημα της αντιπτέρισης, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες κάθε φύλου και ηλικίας να ανακαλύψουν και εξελίξουν το ταλέντο τους με ένα καινούριο άθλημα, το οποίο γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος.
Η αντιπτέριση ή μπάντμιντον (badminton) είναι ένα άθλημα με ιστορία χιλιάδων ετών.
Είναι το δεύτερο πιό διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο, μετά το ποδόσφαιρο και παρότι είναι ατομικό δεν είναι μοναχικό.
Το άθλημα είναι πρωτότυπο και διαφορετικό απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει και βλέπουμε στη Ελλάδα. Αποτελεί ένα από τα τέσσερα αθλήματα, τα οποία παίζονται με ρακέτα, και είναι με διαφορά το πιό γρήγορο.

Το μπάντμιντον είναι ένα από τα λίγα αθλήματα στο οποίο άνδρες και γυναίκες  συνυπάρχουν στο γήπεδο.
Πρόκειται γιά ένα άθλημα το οποίο μπορεί να εξασκηθεί από άτομα όλων των ηλικιών, γιατί οι βασικές κινήσεις μπορούν εύκολα να τύχουν μάθησης.
Λόγω της ταχύτητας του φτερού και του περιορισμένου χώρου, στο οποίο αυτό το άθλημα κινείται, απαιτείται μεγάλη ταχύτητα-εκκρητικότητα,  γρήγορα αντανακλαστικά,  αντοχή, δύναμη, καλό συντονισμό ματιού-χεριού καί αντίληψη του χώρου.
Η αντιπτέριση αποτελεί ολυμπιακό άθλημα από το 1992, όταν ιδρύθηκε και η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.).
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεγάρων, ως μέλος της Ε.Ο.Φ.Σ.Α., συμμετέχει στα πρωταθλήματα αντιπτέρισης.