Πρωτοβουλία για την διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των Δήμων Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Σαλαμίνας και Ελευσίνας σε επίπεδο διαχείρισης απορριμμάτων έχει αναλάβει ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Με μοχλούς την συνέργεια, την επίτευξη οικονομίας κλίμακος  και την ανταλλαγή εμπειρίας η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό του κόστους διαχείρισης, ιδιαίτερα του Δήμου Μεγαρέων, το οποίο είναι δυσβάστακτο και είναι αναγκαίος ο περιορισμός του.

Προς τούτο, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων Δήμων στο δημαρχείο των Μεγάρων.
Στην ατζέντα περιελήφθησαν τα θέματα της από κοινού διαχείρισης και της εξεύρεσης κοινοτικών πόρων.

Ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε σχετικά:

« Είναι γνωστό ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα λόγω της μείωσης των επιχορηγήσεων του Κράτους.
Πρόβλημα βεβαίως και μάλιστα σοβαρό αντιμετωπίζει και ο Δήμος Μεγαρέων και για να ξεπεραστεί χρειάζεται συνετή διαχείριση των χρημάτων και  περιορισμός των δαπανών.megara_synergasia_gia_aporrimmata_550

Έτσι λοιπόν ανάμεσα στα άλλα θέματα, που θα  βοηθήσουν να ανακάμψει ο Δήμος οικονομικά και να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες,  το σοβαρότατο και πολύ δαπανηρό  ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων κι επειδή διαφαίνεται ότι χρηματοδότηση από το Κράτος θα υπάρξει  μόνον αν υπάρχει διαδημοτική συνεργασία,  αναλάβαμε πρωτοβουλία   προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα και να  γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων, που πρόκειται να γίνουν, για να έχουμε αποτελεσματικότερη αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και μεγάλο περιορισμό εξόδων.

Η συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κρίνεται ως εποικοδομητική και λίαν επωφελής για τα συμφέροντα των συνεργαζομένων Δήμων και πιστεύω, πως σύντομα θα φανούν και τα θετικά αποτελέσματα αυτής.»