Μετά από αρκετό καιρό πάλι εδώ για ένα κάλεσμα … για το κάλεσμα της Αλληλεγγύης , της Αγάπης και Σεβασμού από άνθρωπο προς άνθρωπο , προς τον «Άλλο Άνθρωπο Μεγάρων» που και φέτος θα είναι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μεγάρων περιμένοντας όλες και όλους εσάς με μοναδικό σκοπό και ελπίδα να μην μείνει καμιά οικογένεια χωρίς τρόφιμα, κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι, κανένα γεροντάκι χωρίς να του χτυπήσει ένας άνθρωπος την πόρτα προσφέροντας του έστω μια αγκαλιά !!

Η ιδέα της «Κοινωνικής Κουζίνας – ο Άλλος Άνθρωπος Μεγάρων» είναι πια γνωστή , λίγο πολύ όλοι ξέρουμε στην μικρή κοινωνία μας τώρα πια πως «λειτουργεί» ….χωρίς δερματικές διαφορές, χωρίς κοινωνικά στάτους, χωρίς θρησκευτικούς φανατισμούς και φυσικά χωρίς την φράση που όλους μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα και αυτή είναι «Εγώ θα σώσω τον κόσμο;; ας κοιτάξω το σπίτι μου»!!
Χριστουγεννιάτικο ΧωριόΤο έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το λέω: Η δουλειά μας είναι να τον αλλάξουμε τον κόσμο, και γιατί ; γιατί απλά είναι άδικος, είναι άτιμος, είναι μια κοινωνία που έχασε την ανθρωπιά της , και γι αυτό φταίω εγώ, εσύ και όλοι μας.
Φταίω εγώ που «κοίταγα» το σπίτι μου, φταίω εγώ που ήθελα να τα έχω όλα αδιαφορώντας για τον δίπλα μου, φταίω εγώ που ο καταναλωτισμός και η αυτοπροβολή έγιναν συνώνυμα της ανθρώπινης ύπαρξής μου!! Φταίω εγώ που κοιτούσα στις ειδήσεις τους αστέγους της Αμερικής π.χ. και τους λυπόμουν και έκλαιγα ένω δίπλα μου έμεναν  άστεγοι, και τι ειρώνεία…. δεν τους είδα ποτέ γιατί απλά δεν με ενδιέφερε ποτέ… γιατί ήμουν υποκριτής και ατομιστής !! Αυτό ήμουν!!!
Ονομάσαμε τα Χριστούγεννα «Μέρες Αγάπης» και όλοι θέλουμε να κάνουμε μια καλή πράξη η αλλιώς πράξη εξιλέωσης  όπως την έχω ονομάσει και την λέω συχνά στον εαυτό μου… γι’ αυτά που δεν έκανα;  Γι αυτά που δεν έψαξα; Γι αυτά που αδιαφόρησα; Για όλα!!
Λένε πως πρέπει να πέσεις για να καταλάβεις την διαφορά, και την κατάλαβα αν και δεν έπεσα, ίσως να «σκόνταψα» αλλά κρατήθηκα όρθια… όχι όμως μόνη μου… Κάποιοι άνθρωποι με βοήθησαν… κάποιοι  « Άλλοι Άνθρωποι» καθημερινοί που ζουν ανάμεσά μας και αυτό ζητάω τώρα και από εσάς, να γίνετε Άλλοι Άνθρωποι και να «σηκώσετε» συνανθρώπους , και να κάνετε τις γιορτές των Χριστουγέννων κυριολεκτικά μέρες Αγάπης όπως τους αξίζουν… και ξέρετε;; μην έρθετε σε εμάς… ρωτήστε και μάθετε στην γειτονιά σας, κάποιος θα έχει ανάγκη, ρωτήστε και μάθετε στην πόλη σας κάτι θα λείπει από μια οικογένεια… απλά ρωτήστε και μάθετε και όπου μάθετε τρέξτε , ίσως το μοναδικό τρέξιμο που δεν θα σας κουράσει καθόλου, αντιθέτως, θα νιώσετε τόση χαρά που η αίσθηση θα είναι , θα είναι… κάντε το να δείτε πως θα είναι!!!

Ας επανέλθω στο κάλεσμά μου και να σας πω: Με μεγάλη χαρά και φέτος ο «Άλλος Άνθρωπος Μεγάρων» θα είναι στην Κεντρική πλατεία και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό από 22/12 έως 31/12/2016 περιμένοντας όλους και όλες εσάς με ότι έχετε να προσφέρετε , τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια , ρύζι, φασόλια, ρεβίθια, φακές κ.α.), κρεατικά, λαδάκι, πλαστικά πιάτα ποτήρια μαχαιροπίρουνα, γλυκά, παιχνίδια που θα κάνουν τα παιδιά μας χαρούμενα, παπούτσια, ρούχα και ότι άλλο φανταστεί το μυαλό σας ότι θα προσφέρει χαρά σε κάποιον Άλλο Άνθρωπο!!
Πριν κλείσω και σας ευχηθώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την ΔΗΚΕΔΗΜΕ για την φιλοξενία στο χωριό την Κατερίνα, τον Σπύρο, τον Τάσο, την Βανέσσα και τον κ. Γιώργο που με μεγάλη χαρά δέχτηκαν, στήριξαν και στηρίζουν στην πράξη την ιδέα του Άλλου Ανθρώπου!!
Άλλοι Άνθρωποι Μεγάρων χρόνια πολλά, χρόνια καλά , χρόνια ευτυχισμένα!!
Με Αγάπη ,Αλληλεγγύη, Όνειρα και Σεβασμό προς τον Άνθρωπο!!
Ραντεβού στην πλατεία λοιπόν… στον χώρο που όλοι είμαστε ίδιοι και θα νιώσουμε , έστω και για λίγο, παιδιά!!!

Καλές Γιορτές!!
Θεανώ Λιόγρη
Ένας από τους Άλλους Ανθρώπους Μεγάρων!!!