Ενημέρωσε τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Μαρινάκη και Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρηγόρης Σταμούλης για το πρόσφατο ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Κίνας στην συνεδρίαση της 25/5.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων έκανε σύντομο απολογισμό του ταξιδιού του έχοντας κατ’ αρχήν υπόψη τις αιτιάσεις του κ. Μαρινάκη ότι αυτό ήταν ένα ταξίδι αναψυχής του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Ήταν ένα μία επίσκεψη στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας την οποία εφαρμόζει η Διοίκηση Σταμούλη. Ίωάννης Γιάννης Μαρινάκης
Σκοπός ήταν να προβληθεί ο Δήμος Μεγαρέων και να προσελκυσθούν επενδύσεις.
Ο κ. Σταμούλης περιέγραψε την πορεία προς τον στόχο ως μια μακροχρόνια πορεία στην οποία θα πρέπει να βγούμε προς τα έξω αντί να περιμένουμε.

Ο Δήμος Μεγαρέων έχει μια πολύ καλή σχέση με την διπλωματική αποστολή της Κίνας στην Αθήνα ενώ είναι μέλος της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων.
Το 2016 έγινε ένα Ελληνοκινεζικό συνέδριο στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας και φέτος το συνέδριο επαναλήφθηκε στο Πεκίνο.

Σχετικά με το αν το ταξίδι ήταν ταξίδι αναψυχής ο κ. Σταμούλης το περιέγραψε ως πολύ κοπιαστικό όπου από τις 5 ημέρες οι 2 ήταν ημέρες ταξιδιού και οι υπόλοιπες τρεις πλήρεις επαφών.
Επαφές έγιναν με τον έλληνα πρεσβευτή στη χώρα ενώ ακολούθησαν επαφές με αξιωματούχους της αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης.
Επεσήμανε ότι οι κρατικοί λειτουργοί της Κίνας προέτρεπαν τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Στους επιχειρηματίες παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της πόλης των Μεγάρων και διαπίστωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δημιουργία θεματικού πάρκου στο δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή Μπότσικα.

«Η επιδίωξη τέτοιου είδους στόχων απαιτεί συνέχεια και συναντήσεις» είπε χαρακτηριστικά διαβεβαιώνοντας το σώμα ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα τεθούν προς επεξεργασία και επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εποικοδομητική παρέμβαση είχαμε από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Κλεάνθη Βαρελά ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν καλό, προκειμένου ο Δήμαρχος να προβαίνει σε τέτοιου είδους επαφές, να προηγείται διάλογος και ενημέρωση τουλάχιστον των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών