Μετά από σχετική πρόταση του Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργου Κώτσηρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας» στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενσωματώθηκε τροπολογία για το άρθρο 41 του ν. 4058/2012, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες σε προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Η επέκταση του μέτρου σε περιοχές όπου έχουν εξαντληθεί οι υποψήφιοι επικουρικοί ιατροί από τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς καταλόγους των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς, επί του παρόντος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της κάλυψης αναγκών σε προσωπικό, όπως συμβαίνει και στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Ο κ. Κώτσηρας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συγκεκριμένη νομοθετική εξέλιξη και δεσμεύτηκε να συνεχίσει με πράξεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις την προσπάθεια, καθώς ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε να λειτουργήσει πάλι πλήρως το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.