Την διαφωνία τους, μέσω ανακοίνωσης, εκφράζουν ο Γιώργος Μπερδελής και ο δημοτικός συνδυ;ασμός Τώρα για την πρόθεση του Δήμου Μεγαρέων να αγοράσει μεσω του Προγράμματος “Αντωνης Τρίτσης “δύο πολυτελή επιβατικά οχήματα τύπου SUV συνολικής αξίας 88 χιλιάδων ευρώ..

Αναφερόμενοι στο εν λόγω Πρόγραμμα, ο κ. Μπερδελής και ο συνδυασμός του συμφωνούν για τη χρησιμοποίηση των πόρων του για την επιδότηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως μηχανημάτων έργου, μικρών φορτηγών και λοιπών οχημάτων τα οποία θα παρέχουν τα απαραίτητα μέσα για τη βελτίωση των υπηρεσιών με περιβαλλοντικό χαρακτήρα μέσω της ηλεκτροκίνησης. Διαφωνούν όμως και στηλιτεύουν το γεγονός ότι η Διοίκηση επιλέγει να προμηθευτεί δύο αυτοκίνητα πολυτελείας.

SUV 44.000€ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

«Η στρατηγική επιλογή της διοίκησης να ζητήσει χρηματοδότηση για την αγορά 2 ΙΧ SUV συνολικής αξίας 88.000€, δηλώθηκε από τον Δήμαρχο κο Σταμούλη στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την 6/4/2021.

Στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκε η μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας για την υποβολή χρηματοδότησης για ηλεκτροκίνητα ΙΧ για τον Δήμο Μεγαρέων στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Καταρχάς χαιρετίζουμε και είμαστε σύμφωνοι με την συμμετοχή σε πρόγραμμα για την επιδότηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως μηχανημάτων έργου, μικρών φορτηγών και λοιπών οχημάτων, που θα παρέχουν τα απαραίτητα μέσα για τη βελτίωση των υπηρεσιών με περιβαλλοντικό χαρακτήρα μέσω της ηλεκτροκίνησης και θα αποδώσουν σε οικονομία και περιβάλλον στην περιοχή μας.

Όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και να μην στηλιτεύσουμε το γεγονός ότι η διοίκηση επιλέγει να προμηθευτεί δύο (2) επιβατικά αυτοκίνητα τύπου SUV και μάλιστα με τεχνικές προδιαγραφές που συναντώνται σε αυτοκίνητα πολυτελείας.

Μέσω του δημοτικού συμβούλου και μέλους της οικονομικής επιτροπής Δημήτριου Γεωργακή, προτείναμε εναλλακτικά, αντί της προμήθειας του δεύτερου SUV, την προμήθεια ενός επιπλέον μικρού επιβατικού van 7θέσιου ή 9θέσιου, προκειμένου να εξυπηρετεί επικουρικά (καθώς σχεδιάζεται η αγορά 2 ηλεκτρικών λεωφορείων) τις ανάγκες του προαστιακού σιδηροδρόμου, μέσω του οποίου καταφθάνουν στην πόλη εργαζόμενοι, όπως δάσκαλοι και λοιποί, ή άλλου είδους οχήματος που θα συνεισφέρει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Οι παραπάνω εναλλακτικές επιλογές που προτείναμε, εξυπηρετούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο διοικητικές ανάγκες, οι οποίες είναι σίγουρα πιο περιορισμένες και μπορούν να εξυπηρετηθούν από μικρότερου κόστους οχήματα».