Τις αντιφάσεις των δημοσίων δηλώσεων Γρηγόρη Σταμούλη σχετικά με το πιθανολογούμενο λιμάνι των Μεγάρων και των επαφών του με την ηγεσία της COSCO στο ταξίδι του στην Κίνα, επισημαίνει ο Γιώργος Μπερδελής με δημόσια παρέμβασή του.
Το 2015 ο κ. Σταμούλης μετά την επιστροφή του από την επίσκεψη δήλωνε μεταξύ άλλων ότι το ταξίδι του στην Κίνα είχε ως σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στο παρόν, και μετά το θέμα το οποίο ανέκυψε με τις προτάσεις του ΣΕΒ να δημιουργηθεί εμπορικό Γρηγόρης Σταμούληςλιμάνι στα Μέγαρα, υποβαθμίζει την σημασία του τότε ταξιδιού χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα ταξίδι γνωριμίας, επαφών, δημιουργίας σχέσεων το οποίο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αφού δεν συζητήσαμε για κάτι συγκεκριμένο και για καμία επιχείρηση. Απλά πήγαμε κυρίως να γνωρίσομε τις δυνατότητες της Κίνας!»

Γιάννης ΜαρινάκηςΣτον αντίποδα επισημαίνει το αντιφατικό της πρωτοβουλίας του τέως Αντιδημάρχου Κλεάνθη Βαρελά να φέρει το θέμα του λιμανιού προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αναρωτιέται ο κ. Μπερδελής αν ο κ. Βαρελάς ο οποίος τώρα ανησυχεί, γιατί σιωπούσε όταν ο κ. Μαρινάκης, αντιδήμαρχος του οποίου ήταν, δήλωνε ότι είχε επαφές με την COSCO για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή μας, επένδυση η οποία θα είχε ως συνέπεια και την κατασκευή μεγάλου εμπορικού λιμανιού.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Τώρα» καταλήγει με την επισήμανση

« Η ανάπτυξη δεν έρχεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που πολλές φορές κάνουν το μαύρο άσπρο.
Η ανάπτυξη έρχεται με σχέδιο και συγκεκριμένα βήματα, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζεις τι θέλεις δεν ξέρεις και που πας!»

Κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο του κ. Μπερδελή