Γεμάτος αυτοπεποίθηση και χωρίς καθόλου έπαρση μας μίλησε ο Γιώργος Μάνταλος μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα της ΝΕΜ επί του ΑΣ Μίλων το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου.
Με το τελευταίο σφύριγμα της κόρνας η νίκη βρήκε την ΝΕΜ πρωταθλήτρια 2017 – 2018 της Α΄ ΕΣΚΑΝΑ τέσσερις αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Είναι ένα γεγονός χωρίς προηγούμενο στα Μέγαρα. Μετά από μισό αιώνα τοπικού μπάσκετ η ομάδα της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδας έσπασε το φράγμα της βαρύτητας του τοπικού πρωταθλήματος και μπαίνει με το κεφάλι ψηλά σε εθνική κατηγορία.
Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός είναι ότι οι Μεγαρείς διατηρούν το αήττητο από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για 22 συνεχείς αγωνιστικές.
Όπως λέγεται στην οπαδική ορολογία, «η ομάδα πηγαίνει τραίνο». Και για λόγους πρεστίζ πλέον ο προπονητής της ΝΕΜ αλλά οι παίκτες, οι άλλοι προπονητές, η διοίκηση και οι φίλοι προσδοκούν από την ομάδα να διατηρήσει το αήττητο έως και την τελευταία, 26η αγωνιστική.

Ταυτόχρονα με το πρωτάθλημα η ΝΕΜ έχει προκριθεί στην τελευταία φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ, μια από τις πλέον ανταγωνιστικές διοργανώσεις σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα.
Η τελική φάση, φάιναλ φορ, διοργανώνεται από 22 έως 24 Μαρτίου στο κλειστό Γιώργος Τσαλδάρης της Νέας Περάμου.
Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι ΝΕΜ – ΑΣ Πέρα και Άρης Νικαίας – Κρόνος Αγίου Δημητρίου.
Με αυτήν την πορεία και με αυτό το δυναμικό στη διάθεσή του ο Γιώργος Μάνταλος και οι παίκτες του ρίχνονται ακομπλεξάριστοι στον ημιτελικό και κάνουν όνειρα για πρόκριση στον τελικό και, γιατί όχι, για την κατάκτηση του κυπέλλου.
Μία υπόθεση καθόλου εύκολη μιας και σε αυτή τη φάση συναντιέται η αφρόκρεμα του μπάσκετ της Νότιας Αττικής.

Ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος μίλησε για όλους και για όλα και περιέγραψε την προετοιμασία της ομάδας, την πορεία, τους συνεργάτες του και τις επιδιώξεις του έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, που δεν είναι άλλες από την διατήρηση του αήττητου έως το τέλος του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ.

Για τον προπονητή Μάνταλο η επιτυχία είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα και αναγνώρισε ότι ήταν πολλοί οι παράγοντες στη ΝΕΜ οι οποίοι οδήγησαν σε αυτή την χωρίς προηγούμενο επιτυχία.
Έγινε μια επαγγελματική δουλειά, πολυεπίπεδα, διοικητικά, προπονητικά, οι αθλητές ήταν εξαιρετικοί, ήταν εξαιρετικό το υλικό
Οι αποφάσεις για τη σεζόν πάρθηκαν νωρίς το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να υπάρξει η δυνατότητα να φτιάξει το ρόστερ και την ομάδα όπως την ήθελε
Η διοίκηση της ΝΕΜ του έδωσε αυτή τη δυνατότητα

Αυτά είναι πράγματα πολύ σημαντικά για το μπάσκετ και από αυτόν τον προγραμματισμό τον σωστό προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Μάνταλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε πολλούς μεταξύ των οποίων στον βοηθό του Τάκη Υφαντή τον οποίοι αποκάλεσε «αδελφό», τον Φάνη Κορώση και τον διευθυντή της σχολής της ΝΕΜ Κώστα Μπαστούνη ο οποίος είχε και ενεργό ρόλο στο κοουτσάρισμα της αντρικής ομάδας.

Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο οι οποίοι του εκχώρησαν σχεδόν 100% τις πρωτοβουλίες δράσης και τον άφησαν να κάνει αυτό το οποίο γνωρίζει πολύ καλά.

Για την Δημοτική Αρχή είπε ότι υπάρχει εξαιρετική διαπροσωπική επικοινωνία με τον Δήμαρχο αλλά καμία επικοινωνία με τον Ηρόδωρο και εξέφρασε την επιθυμία να σπάσει ο πάγος και να εξομαλυνθεί το κανάλι της επικοινωνίας.
Έμεινε στην απόλυτη προσωπική δέσμευση του Δημάρχου για ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου του νοτίου τομέα και την διάθεσή του αποκλειστικά στη ΝΕΜ.
Μάλιστα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Σταμούλη για την προσωπική του παρουσία στους αγώνες της ομάδας τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Για μια ακόμα φορά επέμεινε στις απόψεις του ότι δεν είναι δυνατό να συγκρίνεται η ΝΕΜ η οποία έχει εκατοντάδες αθλητές με άλλα σωματεία και να εξισώνονται οι ανάγκες για χώρους και ώρες μεταξύ τους.

Ως παράδειγμα «παγωμένης» επικοινωνίας μεταξύ ΝΕΜ και Ηροδώρου έφερε την μη επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών σχετικά με το φάιναλ φορ όπου αφενός ο Ηρόδωρος είναι συνδιοργανωτής, αφετέρου η ΝΕΜ είναι γηπεδούχος και τοπικό σωματείο.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μάνταλος για τη μεσολάβηση προς την αποκατάσταση της επικοινωνίας των αξιωματούχων του Δήμου Ιερόθεου Πολυχρόνη και Σπύρου Κορώση.

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι του φάιναλ φορ ο κ. Μάνταλος δήλωσε:
«Η ΝΕΜ εκ των πραγμάτων κατεβαίνει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια
Θα συνεχίσουμε. Στόχος είναι το κύπελλο, δεν κρυβόμαστε, έχουμε 25% πιθανότητες. Είναι 4 οι συμμετέχουσες ομάδες.
Το Πέρα είναι μια εξαιρετική ομάδα την οποία αντιμετωπίζουμε στον ημιτελικό.
Την κερδίσαμε δύο φορές, τη μια στις λεπτομέρειες σε νεκρό χρόνο. Θα παρουσιαστεί, πολύ ανταγωνιστική όπως παρουσιάστηκε σήμερα ο Μίλωνας ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά ενώ ο Αρης Νικαίας και ο Κρόνος οι οποίες συμμετέχουν στον άλλο ημιτελικό είναι ομάδες Γ εθνικής, εξαιρετικές πολύ καλές.
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα.
Είμαστε προετοιμασμένοι για δύο ντέρμπι.
Πάμε όπως είμαστε μέχρι τώρα, με το μαχαίρι στα δόντια και όπου τελειώσει.
Στόχος πλέον είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Στόχος είναι το αήττητο, στόχος είναι το νταμπλ
Στόχος είναι να κάνουμε το 6 στα 6 εναπομείναντα παιχνίδια και να γράψουμε ιστορία, εντός εισαγωγικών, γιατί υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από τον αθλητισμό και το μπάσκετ».