Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο Βουλευτής Γιώργος Κώτσηρας κατέθεσαν πρόταση τροπολογίας στη Βουλή ώστε να ορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές και απόφοιτοι Λυκείων περιοχών οι οποίες επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Μετά από την κατάθεση ο κ. Κώτσηρας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις.

«Κατατέθηκε από εμένα και τον συνάδελφο κο Μπούρα τροπολογία-προσθήκη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθνια Εκπαίδευση μαθητές και απόφοιτοι στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές όσοι διαμένουν μόνιμα στην περιοχή αυτή, ακόμα και εάν υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό παύει μια αδικία που αφορά σε μεγάλο βαθμό περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές και, ιδιαίτερα, τον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας.

Ευχαριστώ την Υπουργό Παιδείας που ανταποκρίθηκε στην ανάγκη αυτή και αποδέχθηκε την πρόταση για ένα θέμα που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα απασχολούσε την κοινωνία της περιοχής.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στις κοινωνίας της Δυτικής Αττικής με πράξεις.»