Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία προέβη στην εξής δήλωση:

«Σήμερα, 7 Ιουλίου 2021, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για την ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας, η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, έδωσε το πολιτικό του στίγμα, κάνοντας πράξη όσα είχε δεσμευθεί προεκλογικά για τη χώρα, ισχυροποιώντας τους θεσμούς της δημοκρατίας, παρουσιάζοντας όραμα, σχέδιο και απτά αποτελέσματα.

Η Κυβέρνησή μας προώθησε μία σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, αποκατέστησε το κύρος και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ψηφιοποιεί το κράτος συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η χώρα μας ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Συγκεκριμένα στον τομέα της Δικαιοσύνης έχουν αναληφθεί καίριες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, καθώς και την ενίσχυση του θεσμικού περιβάλλοντος που τη διέπει.

 Επιπροσθέτως, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία και ο διεθνής ρόλος της χώρας.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για την προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας με την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία με την υλοποίηση δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, και την Προστασία των Δικαιωμάτων των Θυμάτων Εγκληματικών Πράξεων.

Η 7η Ιουλίου 2019 αποτελεί ταυτόχρονα και μία σημαντική ημέρα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς πριν από δύο χρόνια επισφραγίστηκε η σχέση εμπιστοσύνης που έχω αναπτύξει με τους συμπολίτες μου, με στόχο το καλό του τόπου και της περιοχής μας.

Παραμένω συνεπής στις αρχές και αξίες μου, τηρώντας όσα είχα δεσμευθεί να πράξω πριν από δύο χρόνια, με αταλάντευτο στόχο να τιμήσω στο ακέραιο την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους, για ένα καλύτερο μέλλον για τη Δυτική Αττική!».