Τις θέσεις του για τα πεπραγμένα της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων για το έτος 2015 ανέπτυξε ο Γιώργος Μπερδελής κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2016 όπου συζητήθηκε το θέμα.

Γιώργος Μπερδελής
Γιώργος Μπερδελής

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα»  κινήθηκε σε δύο  άξονες.
Επεδίωξε να αναλύσει

  • Ότι ο κ. Σταμούλης δεν είναι παρά ένας διαχειριστής χωρίς όραμα
  • Ότι σε αρκετά σημεία των προεκλογικών του δεσμεύσεων και υποσχέσεων, ως τώρα είναι ανακόλουθος

Ο κ. Μπερδελής αναφέρθηκε σε πληθώρα σημείων επιδιώκοντας να υπενθυμίσει στο σώμα και στους δημότες ότι ο κ. Σταμούλης

  • δεν υπήρξε συναινετικός στην αντιπολιτευτική του τακτική στο παρελθόν,
  • δεν έδειξε την απαραίτητη ανοχή στους νεοεκλεγέντες δημάρχους
  • πλέον χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την μη ύπαρξη έργων το σλόγκαν «δεν υπάρχουν χρήματα», αυτό το οποίο κατήγγειλε ως πρόσχημα των προηγουμένων δημάρχων

Ο κ. Σταμούλης έχει ήδη διανύσει σχεδόν τα 2/3 του χρόνου της Διοίκησης Μαρινάκης και περίπου το 50% του χρόνου των προηγουμένων Διοικήσεων και μπορεί πλέον να είναι υπόλογος σε κρίση για το έργο του.

Σημεία τα οποία επεσήμανε ο κ. Μπερδελής:

  • Ενώ υποστήριζε ότι δεν πρέπει να αμοίβονται οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι των νομικών προσώπων, ο κ. Σταμούλης πράττει το αντίθετο ενώ ο Δήμος βρίσκεται σε ίδια ή χειρότερη οικονομική κατάσταση
  • Κατηγορούσε για τα αδέσποτα, τώρα έγινε «φίλος» των σκύλων
  • Οι δημότες ψάχνουν να βρουν κάδους να τοποθετήσουν τα απορρίμματά τους
  • Κατηγορούσε τους τέως δημάρχους για δημιουργία μίνι χωματερών, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά έξω από την κλειστή χωματερή, στη χωματερύ πίσω από του Μπούσουλα στην Κινέτα και στα Καμίνια

 

Παραδέχτηκε το γεγονός ότι η Διοίκηση κάνει αιματηρές οικονομίες αλλά την κατηγόρησε ότι το 2015 αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 13%
Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ανταποδοτικά τέλη θα δαπανηθούν στην αγορά εξοπλισμού

«Διατυμπανίζατε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα για διαφάνεια και μάλιστα με στόμφο σε σχέση με τους προηγούμενους» τόνισε και υπενθύμισε στον κ. Σταμούλη. «Εσείς λέγατε ότι όλες οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ θα γινόταν από διαπαραταξιακή επιτροπή. Δεν το κάνατε και αυτό είναι αδιαφάνεια»

«Μήπως κάνατε τίποτε διαφορετικό από τις εκατοντάδες αναθέσεις σε ημέτερους και μη μέσω ΔΗΚΕΔΗΜ  και Ηρόδωρου; Αυτό είναι χρηστή διοίκηση» συνέχισε.

Το χρέος της Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης που παρέλαβε η Δ/ση Κορώση δεν ήταν το πρώτο. Και η διοίκηση Στρατιώτη παρέλαβε μεγάλο χρέος αλλά υπήρχαν και χρονιές που η Επιχείρηση παρέδωσε θετικό αποτέλεσμα.

Κοινωνική υπηρεσία
«Ακούσαμε για επιδόματα φροντιστήρι, κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο, επισιτιστικό πρόγραμμα. Κάτι καινούργιο;  Αυτά προϋπήρχαν.  Τα κάνετε καλύτερα. Έστω. Κάτι καινούργιο»

Πολτιστικά:  «Έθιμο του Μάη, Ψαράδικη Βραδιά, Α/Τ Ψαρά, καρναβάλι, Λέσχη Ανάγνωσης, καθαρισμοί ακτών,  κάτι καινούργιο;»

Ο κ. Μπερδελής έκλεισε με την ακόλουθη τοποθέτηση
«Ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οκ. Σταμούλης έλεγε προεκλογικά: – Εμείς θα δημιουργήσουμε πολλές θέσεις εργασίας στην περιοχή μας και αυτό θα το επιτύχουμε με ανάπτυξη παραθαλάσσιων περιοχών, αγροτουρισμό, αγροτικό θρησκευτικό τουρισμό, δημιουργία με τουριστική ανάπτυξη μάρκετινγκ προβολής κλπ
Αφού δεν έχετε κάτι καινούργιο δεν μας λέτε κάτι που υποσχεθήκατε στον μεγαρικό λαό ότι θα κάνατε και τα κάνατε;
Θα μπορούσα να σας δώσω συγχαρητήρια ως διαχειριστές και για  οικονομία. Ότι κάνετε χρηστή διοίκηση.

Η πόλη μας δεν θέλει μόνο αυτό.
Αυτό είναι βασική προϋπόθεση κάθε δημόσιου άνδρα που διοικεί να το πράττει.
Όμως η πόλη μας έχει μείνει πίσω και γιατί και στο παρελθόν υπήρξαν τίμιοι, πολύ τίμιοι δήμαρχοι αλλά δεν είχαν όραμα και δεν πήγαν την πόλη δύο βήματα μπροστά, σε σχέση με τις εξελίξεις.
Έτσι λοιπόν Θα τελειώσω. Με μια φράση του Μανώλη Αναγνωστάκη
Δεν φταίτε εσείς. Τόσος είστε.»