Αν δεν ήταν η Κυβέρνηση (Σκουρλέτης) και η Περιφέρεια (Δούρου – Βασιλείου), υποστηρίζει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Μιχάλαρος, κανένα έργο δεν θα γινόταν στα Μέγαρα.
Ο αληθής και ταυτόχρονα εγκωμιαστικός ισχυρισμός του κ. Μιχάλαρου, έστω κι αν διατυπώνεται με άκομψο τρόπο, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή χωρίς τους πόρους της Κεντρικής Κυβέρνησης και αυτούς της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης ο Δήμος βρλθσκεται σε αδυναμία να πραγματοποιήσει έργα υποδομής.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τον κ. Μιχάλαρο στα πρόσωπα των κ. Πάνου Σκουρλέτη, Υπουργού Εσωτερικών, της κ. Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής και του κ. Γιάννη Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής χάρη στην προσωπική φροντίδα των οποίων ο Δήμος επωφελείται από την εκτέλεση και προγραμματισμό έργων καθώς και την διάθεση μετρητών για κάλυψη παλαιών χρεών.

Προς το παρόν, κανένα από τα εξελισσόμενα έργα στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο δεν πιστώνονται στην παρούσα Περιφερειακή Διοίκηση.
Είναι όμως δίκαιο να επισημανθεί η πρόθυμη παραχώρηση εξοπλισμού για σκοπούς πολιτικής προστασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου.

Παραθέτουμε μέρος της εκθειαστικής επιστολής του κ. Γιάννη Μιχάλαρου

« …. Ιδιαίτερη μνεία όμως οφείλω να κάνω και στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο διέθεσε 7 εκατομμύρια ευρώ ειδικά για τον δήμο Μεγαρέων για την αποπληρωμή των χρεών παρελθόντων ετών, χρήματα με τα οποία διασώθηκε ο δήμος μας από την πτώχευση. Αν αναλογιστούμε βέβαια πως σήμερα στο θώκο του υπουργού Εσωτερικών βρίσκεται ένας άνθρωπος που έχει ιδιαίτερη σχέση με τα Μέγαρα, ο Π. Σκουρλέτης τότε πιστεύω πως για το δήμο Μεγάρων το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ευοίωνο.
Πρέπει όμως μέσα από την παρέμβαση που κάνω σήμερα να αναφερθώ και πάλι στον Αντιπεριφερειάρχη Γιαν. Βασιλείου ο οποίος εκτός από τα μεγάλα έργα αλλά και τις δράσεις που προωθεί για τον δήμο Μεγάρων, έχει σε πολλές περιπτώσεις διαθέσει υλικοτεχνικά μέσα – μηχανήματα της Περιφέρειας, δίνοντας λύσεις σε καίρια προβλήματα. Η πολιτική που ακολουθεί ο Γιαν. Βασιλείου τολμώ να πω ότι έχει διασώσει τον δήμο Μεγαρέων από την ολοκληρωτική οπισθοδρόμηση.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής αλλά και η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι γαλαντόμοι προς το δήμο Μεγάρων. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν πρέπει να αποκρύπτεται για λόγους πολιτικής από τον κ. δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Αγαπητέ κ. Σταμούλη παραδεχθείτε το: Οι τρεις Αρειανοί που σώζουν τον δήμο σε δύσκολες εποχές, είναι η Ρένα Δούρου, ο Γιάννης Βασιλείου και ο Πάνος Σκουρλέτης σήμερα!»