Για την ΔΕΥΑΜ τοποθετήθηκε και πάλι ο Γιάννης Μιχάλαρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13/11.
Προσάπτει μεγάλη πολιτική ευθύνη στον Γρηγόρη Σταμούλη και στην συμπολίτευση η οποία επί τέσσερα χρόνια «κώφευαν» στις εκκλήσεις των Ενεργών Πολιτών να συζητηθεί η επικρατούσα κατάσταση στην εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση.

Επικρίνει το επίπλαστο προφίλ του νοικοκύρη Δημάρχου το οποίο εντέχνως καλλιέργησε ο κ. Σταμούλης εδώ και τέσσερα χρόνια αφού στην ουσία η επιχείρηση χρέωνε τον Δήμο κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Τα χρήματα της αξίας του νερού τα δαπανούσε να προσλαμβάνει προσωπικό ρουσφετολογικά.
Μέρος του χρέους καλύπτει η επιχορήγηση ενώ το υπόλοιπο θα το πληρώσει ο λαός των Μεγάρων.

Επί τέσσερα χρόνια ο κ. Σταμούλης εξάσκησε την πολιτική του ΤΙΠΟΤΑ. Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχάλαρος και τα αναδημοσιεύουμε.

«Όταν μιλάμε για το χρέος της ΔΕΥΑΜ, μιλάμε για την μεγαλύτερη οικονομική ατασθαλία στην ιστορία του δήμου μας. Ένα χρέος για το οποίο ο κ. Σταμούλης φέρει μεγάλη πολιτική ευθύνη. Υπάρχει όμως και η συνευθύνη όλη της συμπολίτευσης η οποία κώφευε 4 χρόνια στις εκκλήσεις μας να συζητηθεί η υπόθεση ΔΕΥΑΜ.

Μια ΔΕΥΑΜ που διοικήθηκε χωρίς συμβούλιο δηλαδή αυταρχικά και παράνομα, με συνεχή παράνομη λειτουργία 6 χρόνων.

Και ενώ είχα προειδοποίηση πριν 4 χρόνια ότι απαγορεύεται να κάνει συναλλαγές μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εκκαθάριση, ο εκκαθαριστής και ο δήμαρχος παραβίασαν τους νόμους και λειτουργούσαν την ΔΕΥΑΜ.

Ο δήμαρχος διέπραξε πολιτική απάτη αφού βούλιαζε στα χρέη την ΔΕΥΑΜ εσκεμμένα, μεθοδευμένα και άκρως υπολογιστικά.
Έφτιαχνε το προφίλ του σαν ένας χρηστός διοικητής του δήμου μας, και το πραγματικό χρέος του δήμου μας μεταφερόταν στην ΔΕΥΑΜ.
Έφτιαχνε όνομα, το όνομα ενός πετυχημένου πολιτικού. Έφτιαχνε όμως και το όνομα μιας χρηστής διοίκησης εις βάρος των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΜ.

Ο κ. Σταμούλης ετοιμάζεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία με σύνθημα ότι νοικοκύρεψε τον δήμο. Αλλά ταυτόχρονα «νοικοκύρευε» και τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΜ.
Πρόκειται για σχέδιο σατανικό, σχέδιο εξαπάτησης του λαού των Μεγάρων.

Εμείς αποδεχθήκαμε την αναδοχή χρέους 8,5εκ.ευρώ πριν ένα χρόνο. Δηλαδή το έλλειμμα στο δήμο Μεγάρων υπολογίζεται περίπου τα 2,54 εκ. ευρώ το χρόνο. Καταλαβαίνετε κ. δήμαρχε την οικονομική καταστροφή που αφήνετε στον δήμο Μεγάρων αφού δεν ασχοληθήκατε με την οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση.

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν κάνατε οικονομίες κλίμακος, δεν δημιουργήσατε προϋποθέσεις και πολιτικές για ένα δήμο που να έχει έσοδα ώστε να είναι ισοσκελισμένος ο ισολογισμός από μόνος του.

Και τώρα που πάει στο καλό η ΔΕΥΑΜ θα βουλιάξει ο δήμος.

Καταλαβαίνετε τις προεκτάσεις της πολιτικής σας, καταλαβαίνετε ότι το σωσίβιο που ήταν η ΔΕΥΑΜ δεν το έχετε πλέον!
Αντιλαμβάνεστε την πολιτική του ΤΙΠΟΤΑ που εξασκήσατε 4 χρόνια. Αντιλαμβάνεστε ότι η πόλη δεν έχει εναλλακτική οικονομικής ρευστότητας, αφού είχε αποφασιστεί να πωληθεί η ΔΕΥΑΜ.

Συνεχίσατε την παλιά αντίληψη καλπονοθευτικής πολιτικής μέσω της ΔΕΥΑΜ των προηγούμενων δημάρχων.
Χρησιμοποιήσατε την ΔΕΥΑΜ για να μας πάρετε τις εκλογές, φορτώνοντας της εργαζόμενους που πληρώνονταν από τα χρήματα του νερού. Υποψιαζόμαστε ποιος σας συμβούλεψε, αφού αυτό είναι παλιά τέχνη υφαρπαγής ψήφων. Κύριε Σταμούλη δυστυχώς εξελιχθήκατε σε ένα πολιτικό παλαιάς κοπής.

Σήμερα μας ξανακαλείται να αποδεχθούμε την αναδοχή χρέους 1.750.000 ευρώ. Και θα χρηματοδοτηθούμε για το συνολικό χρέος 10.250.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΑΞΙΑ» του υπουργείου εσωτερικών.

Δεν εφαρμόσατε δηλαδή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Μας προσπεράσατε επιδεικτικά και την οφειλή στην ΕΥΔΑΠ θα την εξοφλήσει το υπουργείο εσωτερικών, ενώ την υπόλοιπη οφειλή που μεγεθύνεται από την δική σας υπαιτιότητα θα την εξοφλήσει ο δήμος. Δηλαδή οι Μεγαρίτες πολίτες. Γιατί δεν είναι χρέη από τις ανάγκες λειτουργίας του δήμου, είναι καθαρά χρέη από ψηφοθηρική πολιτική.

Και το κυριότερο, δεν έχουμε στα χέρια μας πιθανά σαπάκια που προκύπτουν από την εκκαθάριση που δεν τελειώνει, λόγω του ελάχιστου χρόνου που είχαμε στην διάθεση μας».

Γιάννης Μιχάλαρος
Επικεφαλής «Ενεργών Πολιτών»