Με αφορμή την επιστημονική ημερίδα η οποία διοργανώνεται στο δημαρχείο,  ο Γιάννης Μαρινάκης για μια ακόμα φορά υψώνει τους τόνους και κατηγορεί το δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη για αδράνεια σχετικά με την αποτροπή των σχεδίων να κατασκευαστεί στη Βαρέα εγκατάσταση υποδοχής του αγωγού υπερυψηλής τάσης προερχόμενου από το Ισραήλ μέσω Κύπρου και Κρήτης.

Σύμφωνα με την άποψη την οποία υποστηρίζει ο κ. Μαρινάκης ο αγωγός παράγει καρκινογόνο ακτινοβολία η οποία θα προξενήσει ανεπίστροφες βλάβες στο οικοσύστημα και στους κατοίκους γύρω από τη διαδρομή του αγωγού προς το Σκαραμαγκά όπου είναι ο τελικός προορισμός του.

Όπως έκανε και προεκλογικά, ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει μετ’ επιτάσεως ότι ο κ. Σταμούλης ευθύνεται επειδή δεν πήρε μέρος στη δημόσια διαβούλευση για το σημείο υποδοχής του αγωγού με αποτέλεσμα να προκριθεί τελικά η Βαρέα γι’ αυτό.

Δεν συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση το Φεβρουάριο του 2018

«Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σταμούλης φέρει ακέραια και αποκλειστική ευθύνη για την τραγική εξέλιξη του θέματος αυτού» λέει ο κ. Μαρινάκης προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την ημερίδα είναι άκαιρη και προσχηματική.

«Δεν έχει καμία ουσία η παρέμβαση των Καθηγητών που θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν, όταν υπάρχει η γνωμοδότηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και ότι, εάν και εφόσον τηρηθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν επακριβώς, τότε δεν διατρέχουμε κίνδυνο εμείς οι δημότες».

«Η υπόθεση είναι χαμένη, ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η διοίκηση του δήμου φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη διέλευση του καρκινογόνου καλωδίου από τα διοικητικά όρια του δήμου μας».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του κ. Γιάννη Μαρινάκη