Τα οικονομικά πεπραγμένα της Διοίκησης Σταμούλη, σχετικά με την διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεγάρων φέρνει στη δημοσιότητα ο συνδυασμός του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη, «Μέγαρα – Νέα Πέραμος, Νέο Ξεκίνημα».

Με σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η προμηθεύτρια εταιρεία ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜ λόγω χρεών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η διοίκηση του δήμου πήρε την αρ. 306/28-11-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ενέκρινε την αναδοχή του χρέους της ΔΕΥΑΜ προς τις ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, χωρίς να έχει στα χέρια της κανένα εχέγγυο από την Κυβέρνηση για την απόδοση του ποσού το οποίο φτάνει σήμερα στα 11.000.000 ευρώ!

Όταν ο κ. Μαρινάκης ρώτησε τον Δήμαρχο για την επιχορήγηση ο κ. Σταμούλης διαβεβαίωνε ότι δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας δεδομένου ότι η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε την αναγκαία έκτακτη επιχορήγηση.
Αντί της επιχορήγησης όμως ήλθε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜ.

Από τότε πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και από τη μια πλευρά δεν δίδονταν τα χρήματα από την Κυβέρνηση, ενώ από την άλλη πλευρά το μπλοκάρισμα εξακολουθούσε να υφίσταται και ο λογαριασμός να ανεβαίνει. Επειδή η ΕΥΔΑΠ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και το Διοικητικό Συμβούλιο λογοδοτεί στους μετόχους, ήταν επόμενο ότι κάποια στιγμή θα ενεργοποιούσε την κατάσχεση.

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση: «Η διοίκηση του κ. Σταμούλη χάνει πλέον και το τελευταίο ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο διαλαλούσε, ότι δήθεν νοικοκύρεψε το δήμο.    Άλλο ένα τεράστιο ψέμα, το οποίο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά την κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ και πολύ πρόσφατα μετά την παραλαβή των οικονομικών στοιχείων της τετραετίας 9ος 2014 – 9ος 2018 τα οποία ζήτησε με αίτηση του ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Ι. Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης στις 12/10/2018 με αίτηση του ζήτησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το σύνολο των υποχρεώσεων (χρέος) του δήμου Μεγαρέων έναντι τρίτων, συμπεριλαμβανομένων της αναδοχής του χρέους της ΔΕΥΑΜ, των δανείων και των δικαστικών αποφάσεων που κοινοποιήθηκαν στην οικονομική υπηρεσία, από 1/9/2014 έως και 1/9/2018.

Από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι η διοίκηση Σταμούλη όχι μόνο δεν νοικοκύρεψε το δήμο, αλλά ένα χρέος ύψους 6.000.000 ευρώ σε 4 χρόνια το εκτίναξε στα 21.565 000.000 ευρώ!

Θυμίζουμε ότι το χρέος του δήμου την 1/1/2011, με την ανάληψη των καθηκόντων της δικής μας διοίκησης ήταν στα 21.000.000 ευρώ περίπου.
Παραδόθηκε από εμάς στην διοίκηση του κ. Σταμούλη στα 6.000.000 ευρώ και σήμερα ο κ. Σταμούλης το εκτίναξε εκ νέου στα 21.565000 ευρώ.

Αυτό είναι το νοικοκύρεμα του δήμου επί διοίκησης κ. Σταμούλη!
Άλλος ένας μύθος, άλλη μια παραποίηση της αλήθειας για τα οικονομικά του δήμου κατέρρευσαν».