Ίωάννης Γιάννης ΜαρινάκηςΜε ευθείες βολές κατά του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και της πρόθεσής του να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο επιτίθεται ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης σε ανακοίνωση η οποία έγινε στο τέλος της εβδομάδας που έκλεισε. Χαρακτηρίζοντας ειρωνικά την υποψηφιότητά Σταμούλη ως «χρήσιμη» ο κ. Μαρινάκης τονίζει ότι αν ο νυν Δήμαρχος έχει να παρουσιάσει έργο, αυτό είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων τα οποία δρομολόγησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, 2011 – 2014.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται η ηλικία του κ. Σταμούλη, ως μειονέκτημα, αφού κατά την έναρξη τυχόν νέας νέας θητείας θα είναι 68 ετών και στο τέλος της 72.

Να σημειώσουμε ότι και ο κ. Σταμούλης  είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο επιχείρημα κατά του τότε Δημάρχου Χρυσόστομου Σύρκου τον οποίο αποκαλούσε ως «γηραιό Δήμαρχο» υπονοώντας και αυτός ότι βιολογικά θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στης σκληρές απαιτήσεις του αξιώματος ως Δήμαρχος σε αυτήν την ηλικία.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης αναφέρεται στην ασυνέπεια λόγων και έργων του κ. Σταμούλη καταλήγοντας ότι κατά τη διάρκειά του παρήγαγε «μηδενικό» έργο.

Μαζί με τον νυν Δήμαρχο ο τέως κατηγορεί τους αιρετούς της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την Κυβέρνηση ως υποστηρικτές του κ. Σταμούλη όπου η κορύφωση της συνεργασίας γίνεται εσπευσμένα με προεκλογικά κονδύλια ασφαλτοστρώσεων οδών.

Απαριθμώντας τις λανθασμένες επιλογές ή τις μη επιλογές Σταμούλη ο κ. Μαρινάκης αναφέρεται ενδεικτικά στη μη λειτουργία του Γηροκομείου, στο μπλοκάρισμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στην μη διάνοιξη του πεζοδρόμου της Σχολής Πυροβολικού, στην παραμέληση του περιβάλλοντος μέσω της δημιουργίας μικρών χωματερών σε πολλά σημεία και άλλα.

Τέλος στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί απολογισμός πεπραγμένων 2017 έως το τέλος Ιουνίου, αυτό δεν έγινε επειδή δεν υπάρχει έργο για το οποίο να γίνει απολογισμός.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση