Τάξη στο λιμάνι της Νέας Περάμου έχει ξεκινήσει να βάζει ο εκεί Αντιδήμαρχος Γιάννης Δήμας με το ξεκαθάρισμα των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
Στο πέρασμα του χρόνου, στο λιμάνι επικρατεί μεγάλη αταξία εξ αιτίας του ευάλωτου ιδιοκτησιακού καθεστώτος το οποίος τελικά στρέφεται κατά των συμφερόντων του Δήμου.
Μια κατάσταση η οποία συμφέρει ορισμένους να παραμένει νεφελώδης ενώ το θύμα είναι ο απλός δημότης ο οποίος επωμίζεται τα κόστη τα οποία δημιουργούν άλλοι.

Το λιμάνι διαιρείται σε δύο μέρη, αυτό για τα αλιευτικά σκάφη και αυτό για τα σκάφη αναψυχής με τις παρεμβάσεις να γίνονται στο κομμάτι το οποίο αφορά στα σκάφη αναψυχής και τουρισμού.
Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει με την τοποθέτηση στον λιμενοβραχίονα 25 κιβωτίων (πίλλαρ) μέσα στο καθένα από τα οποία υπάρχουν 5 ατομικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και έξω από αυτά υπάρχει μια παροχή νερού.
Στο εξής τα σκάφη αναψυχής θα είναι υποχρεωμένα να συνδέονται με τον ατομικό τους μετρητή και ανά πέντε να μοιράζονται την ίδια παροχή του νερού.

Αυτό το οποίο θεωρείται ως απλή λογική δεν υφίστατο στο λιμάνι με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό να χρεώνονται στον Δήμο και εν τέλει να τα πληρώνουν οι δημότες.
Έως τώρα ήταν αδύνατος ο έλεγχος της κατανάλωσης με αποτέλεσμα να υπήρχαν υπερβολές τόσο στην κατανάλωση τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και του νερού.
Το αποκορύφωμα της υπερβολής υπήρχε από ορισμένα σκάφοι οι ιδιοκτήτες των οποίων τα χρησιμοποιούσαν ως τόπο κατοικίας με όλα τα επακόλουθα των καταναλώσεων.
Το γεγονός ότι από το 2011 το λιμάνι περιήλθε στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας δημιούργησε μια επί πλέον περιπλοκή.
Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι κατά το 2016 ο Δήμος Μεγαρέων κλήθηκε να πληρώσει €96000 για κατανάλωση νερού για την περίοδο 2011 – 2016 όπου το λιμάνι ανήκε στη δικαιοδοσία του ΟΛΕ.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δήμας, το ποσό φυσικά και δεν το πλήρωσε ο Δήμος αλλά το παρέπεμψε στον ΟΛΕ.

Η προσπάθεια του κ. Δήμα να βάλει τάξη στο λιμάνι έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των σκαφών αλλά ο Αντιδήμαρχος είναι αποφασισμένος να φέρει σε πέρας το έργο που έχει αναλάβει.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ
Ένας άλλος δημοτικός χώρος στον οποίο έβαλε τάξη ο κ. Δήμας είναι το εργοτάξιο το οποίο βρίσκεται στο ακίνητο πρώην «Καρσάκη».
Μέρος των κτιρίων έχει διαμορφωθεί στο προπονητήριο του Νηρέα και τώρα, με τη συνεισφορά των εργαζομένων, έχουν διαμορφωθεί αξιοπρεπείς χώροι στους οποίους ο Δήμος στεγάζει συνεργεία.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Δήμας, τα κτίρια ήταν περιστερώνες και υπήρχε αταξία στη διαχείριση του υλικού.
Σήμερα οι εργαζόμενοι αισθάνονται αξιοπρέπεια για τον χώρο εργασίας του και κυρίως ο καθένας έχει αναλάβει τις ευθύνες του ως προς το υλικό το οποίο διαχειρίζεται.

Πέντε διαμερίσματα για ισάριθμα σκάφη. Επί πλέον μια παροχή νερού γι’ αυτά τα σκάφη
Εντύπωση προκαλεί η ευρηματική στήριξη των καλάθων απορριμμάτων

Το εσωτερικό του πίλλαρ με τον απαραίτητο ηλεκτρικό εξοπλισμό
Υπάρχει μέχρι και χώρος για να αποθηκεύονται τα λάδια μηχανής τα οποία αντικαθιστώνται