«Η ολοκληρωμένη παρέμβαση, τμήμα της οποίας είναι και η αναβάθμιση της αστυνόμευσης, με τελικό σκοπό την αντιμετώπιση των συνθηκών γκετοποίησης, είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ερχόμενος αντιμέτωπος με εγκληματικές συμπεριφορές τσιγγάνων.

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 στο Υπουργείο.

Η συνάντηση σκοπό είχε την αναβάθμιση της αστυνόμευσης σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και την προώθηση νέων δράσεων στο πεδίο της κοινωνικής πρόληψης της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα ζητήματα στα οποία αναφέρονται 800 και πλέον κάτοικοι του Δήμου Φυλής με πρόσφατη επιστολή τους αλλά και κατόπιν συνάντησης που είχε με ομάδα πολιτών, αναφορικά με την διάσπαση της κοινωνικής συνοχής σε συγκεκριμένες περιοχές και την πολυποίκιλη παραβατικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεσμοί όπως η κοινωνική διαμεσολάβηση, η αναβάθμιση και χρήση εγκαταλελειμμένων αθλητικών χώρων, η πολιτιστική και ευρύτερη κοινωνική στήριξη σε συνδυασμό με την εμπέδωση της τοπικής ασφάλειας, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι.
Ειδική αναφορά έγινε στις περιοχές Αμαξοστασίου Άνω Λιοσίων, Άη-Γιάννη Άνω Λιοσίων, Λίμνης Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου και Αυλίζας Ζεφυρίου, Νέας Ζωής Ασπροπύργου, Νεοκτίστων Ασπροπύργου και Βλυχού Μεγάρων καθώς και στην ανάγκη αντιμετώπισης φαινομένων, όπως η καύση καλωδίων και άλλων υλικών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο Υπουργός επεσήμανε την προτεραιότητα την οποία δίνει στην Δυτική Αττική, την εξελισσόμενη αναβάθμιση της αστυνόμευσης με άμεσα αποτελέσματα, καθώς και την στήριξη του Υπουργείου στις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες θα αγγίζουν και το ουσιαστικό πεδίο της κοινωνικής ασφάλειας και της κοινοτικής πρόληψης.