Συνέχεια στην υπόθεση λειτουργίας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης δίδει ο συνδυασμός Μέγαρα – Νέα Πέραμος, Νέο Ξεκίνημα του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη και προχωρεί το θέμα ακόμα περισσότερο.

Με ανακοίνωσή του ο εν λόγω δημοτικός συνδυασμός καταγγέλλει ότι η τέως Αντιδήμαρχος και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση στα καταγγελλόμενα περί παράτυπης στέγασης του Κέντρου στο Δημοτικό Γηροκομείο.
Μάλιστα ο συνδυασμός Μαρινάκη προχωρά ακόμα περισσότερο καταγγέλλοντας ότι αφενός ενδέχεται την απάντησή της να μην την έχει γράψει η ίδια, αφετέρου ότι αυτό που την απασχολούσε ήταν η διατήρηση μιας έμμισθης θέσης στη Διοίκηση του Δήμου.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της καταγγέλλουσας παράταξης σκοπεύουν να θέσουν ερώτημα περί νομιμότητας στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής η οποία έχει τον έλεγχο του χρηματοδοτούμενου έρχου του Γηροκομείου

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Είναι λυπηρό για την πολιτική ζωή του τόπου μας, μια τ. Αντιδήμαρχος και νυν Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  να απαντά με παραφράσεις ρήσεων.

Η κυρία αυτή δεν απάντησε σε τίποτα από αυτά που θέσαμε ως ερωτήματα στο δημόσιο διάλογο για τη λειτουργία μιας τόσο σοβαρής δομής, όπως αυτή του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

Αντίθετα φαίνεται ότι το μόνο που την απασχολούσε μέχρι την ώρα που έγραψε – ή της έγραψαν – την απάντηση, ήταν η διατήρηση της έμμισθης θεσούλας, κάτι για το οποίο εμείς στην παράταξη μας το έχουμε βιώσει με τη συγκεκριμένη κυρία.

Στην περίπτωση δε που την έχανε την έμμισθη θεσούλα, είχε ήδη φροντίσει να βρει τους υπαίτιους και γι αυτό δεν απέφυγε να δηλώσει στην απάντηση της ότι θέλουμε να τη βλάψουμε ενόψει των επικείμενων αλλαγών στις θέσεις των Αντιδημάρχων.

Εμείς στην παράταξη μας ξεγράψαμε την κυρία αυτή από τη στιγμή που αποσκίρτησε και κυρίως ανακουφιστήκαμε από ένα «βαρίδι» που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η έμμισθη θεσούλα.

Ανακουφιστήκαμε από μια ευεργετημένη αχάριστη, την οποία βγάλαμε μέσα από την αφάνεια της, την κάναμε γνωστή στην κοινωνία, της δώσαμε θέση ευθύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε πολλές φορές να παρέμβουμε για να διορθώσουμε τις «αστοχίες» και την εμφανή ανεπάρκεια της.

Στη συνέχεια με τον πλέον ανήθικο τρόπο η κυρία αυτή αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί, αφού πρώτα είχε ολοκληρώσει την πολιτική συναλλαγή της με τον κ. Σταμούλη.

Αυτήν επιβράβευσε με την πρόταση του, ως Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Σταμούλης, την προσωποποίηση της πολιτικής ανηθικότητας  της αχαριστίας και της αγνωμοσύνης.

Αυτό ακριβώς φάνηκε με την αποδοχή που είχε από το εκλογικό σώμα κατά τη φάση της ψηφοφορίας, αφού μόλις 18 σε σύνολο 32 δημοτικών συμβούλων την ψήφισαν. Δηλαδή δεν τη ψήφισαν ούτε οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της!

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί ιστορικό αρνητικό απτέλεσμα στην εκλογή Προέδρου δημοτικού συμβουλίου από ενάρξεως λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, δεν έχει προηγούμενο και αποτελεί πλήγμα για το θεσμό.

Αφού λοιπόν δεν λάβαμε σοβαρές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, παρά μόνο μια παραφρασμένη ρήση, θα απευθύνουμε τα ερωτήματα που θέσαμε στην αρμόδια αρχή της Περιφέρειας Αττικής, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Κλείνουμε την ενασχόληση μας με την κυρία αυτή με την αυτούσια και πολύ νοηματική ελληνική ρήση,
«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»