Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα

«Η δωρεά μυελού των οστών, τα νεότερα δεδομένα και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς των αιμοποιητικών κυττάρων»

Διοργάνωσαν η Τοπική Οργάνωση Μεγάρων και Νέας Περάμου της Νέας Δημοκρατίας, η ΟΝΝΕΔ και ο σύλλογος Όραμα Ελπίδας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση ανθρωπιστικού χαρακτήρα και στην οποία ομιλητές ήταν οι
Δρ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας
Δρ. Στέλιος Γραφάκος, αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής αιματολογίας

Οι δύο ομιλητές ενημέρωσαν τους πολυπληθείς παρόντες για την ύψιστη σημασία που μπορεί να έχει η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων, προσφορά η οποία μπορεί να σώσει ζωές.
Ανέλυσαν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς προς τους πάσχοντες από λευχαιμία και παρουσίασαν περιπτώσεις νεαρών ατόμων τα οποία σώθηκαν από την προσφορά κάποιου συνανθρώπου.
Τόνισαν ότι η διαδικασία εγγραφής και δειγματοληψίας είναι ανώδυνη και εν τέλει το συναίσθημα της προσφοράς, οποτεδήποτε χρειασθεί, είναι η μέγιστη ικανοποίηση για τους εθελοντές δότες.

Την ενημερωτική εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεγάρων και Νέας Περάμου Σωτήρης Πιλίλης, ιατρός.
Μήνυμα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης.
Επίσης χαιρετισμό έδωσαν ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Γιώργος Σακελλαρίου και ο περιφερειακός γραμματέας Αττικής της ΝΔ Θανάσης Δρένης.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της Ραφαέλας Πολυκανδρίτη, νεαρή η οποία σε μικρή ηλικία χτυπήθηκε από τη λευχαιμία και με χρήση αιμοποιητικών κυττάρων.
Μετά τη θεραπεία της, η Ραφαέλα και η μητέρα της Τζούλη Πολυκανδρίτη έχουν γίνει ένθερμοι εθελοντές και διαδίδουν με τον δικό τους τρόπο τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Συμμετείχε επίσης η παιδική χορωδία του Δήμου Μεγαρέων με την διευθύντρια Μαριλία Ηλία και την πιανίστα Ρένα Χατζοπούλου.