Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχουη Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με σκοπό άμεσες παρεμβάσεις στην πολύπαθη Κινέτα και τη χρηματοδότηση κατασκευής κολυμβητηρίου στα Μέγαρα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών Ε. Βελγάκη και ο Διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, με δεδομένο ότι ο Δήμος είναι εξαιρετικά επιβαρυμένος από ακραία καιρικά φαινόμενα εστίασε στο γεγονός ότι τώρα χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις με σοβαρά έργα αποκατάστασης, ιδιαίτερα στην Κινέτα ώστε να καθαριστούν τα ρέματα, να απομακρυνθούν τα διάφορα φερτά υλικά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε  κοινόχρηστους χώρους, να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου που έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των πλημυρών και να επισκευαστεί η μισοκατεστραμένη γέφυρα στο ρέμα της Πίκας η οποία κόβει την ΠΕΟΑΚ στα δύο.
Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη χρηματοδότησης για την κατασκευή κολυμβητηρίου στα Μέγαρα.

Ο Περιφερειάρχης ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων του Δήμου και  κυρίως έχει προσωπική άποψη για τις τελευταίες καταστροφές από την πλημύρα της Κινέτας άκουσε με πολύ  ενδιαφέρον τα αιτήματα και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Ο κ. Πατούλης τόνισε: «Τα θέματα της Κινέτας είναι σε ύψιστη προτεραιότητα και ήδη έχουν δρομολογηθεί τα έργα, που πρέπει να γίνουν. Θα είμαστε Δήμαρχε, έμπρακτα στο πλευρό του Δήμου και θα εργαστούμε με γρήγορες διαδικασίες για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και την περαιτέρω θωράκισή τους με συγκεκριμένο σχέδιο. Ηδη έχουν εγκριθεί πιστώσεις για έργα οδοποιϊας και καθαρισμού των ρεμάτων. Θα είμαστε στο πλευρό σας  με στόχο να διορθώσουμε παθογένειες, να θωρακίσουμε καλύτερα την περιοχή της Κινέτας και να επαναφέρουμε την κανονικότητα, όσο για το κολυμβητήριο, η Περιφέρεια θα συμβάλει όσο της επιτρέπει ο προϋπολογισμός της με στόχο να καλυφθεί η συγκεκριμένη ανάγκη».