Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με θέμα την αναβάθμιση του υφιστάμενου έργου παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών Πατρών στο ύψος της περιοχής της Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων.

Ο κ. Μπούρας αναφερόμενος στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές τις οποίες έχει υποστεί η περιοχή επισημαίνει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στον βόρειο παράδρομο της ΝΕΟΑΚΠ κατά μήκος των  περιοχών Πανόραμα 1, Πανόραμα 2, Πανόραμα 3, Άνω Κινέτα, και στην περιοχή Μαρούγκα έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο η υφιστάμενη περιφερειακή οδός  είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχουν πεζοδρόμια εκατέρωθεν αυτής.
Επί πλέον έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα ασφαλείας εκατέρωθεν της οδού με αποτέλεσμα οι πεζοί να διαβαίνουν το δρόμο με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Εξ όλων των ανωτέρω ο κ. Μπούρας ερωτά τον Υπουργό αν πρόκειται να αναβαθμιστεί το έργο ή (να τροποποιηθεί το υφιστάμενο έργο) με νέα μελέτη η οποία θα βελτιώσει την ασφάλεια της διέλευσης των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής παράλληλα με την επίσημη απάντηση του Υπουργείου, θα βρίσκεται σε προσωπική επαφή και συνεργασία με τον Υπουργό, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.