Στις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που σχετίζονται με τους πολίτες που ζουν  κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει πόρους άνω των 126 εκατ. ευρώ και στηρίζει τη λειτουργία 242 κοινωνικών δομών.  Επιπλέον, από την αρχή της πανδημίας η Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του covid -19 , έχοντας θέσει σε λειτουργία το τηλέφωνο 1110, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική στήριξη σε 87.758 περιστατικά!

Με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη  διανεμήθηκαν 1.000.000 τεμάχια υγειονομικού υλικού και αντισηπτικών στους Δήμους της Αττικής, στα σώματα ασφαλείας, γηροκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, συλλόγους και φορείς, ενώ με τη χρηματοδότηση του  Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, διανεμήθηκαν 1.000.000 δωρεάν γεύματα σε 40.000 συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε 65 Δήμους της Αττικής.

Την περίοδο της πανδημίας συγκεντρώθηκαν επίσης πάνω από 40.000 φιάλες αίματος μέσα από εθελοντικές αιμοδοσίες και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ενώ διενεργήθηκαν πάνω από 2.000 έλεγχοι σε κοινωνικές δομές, γηροκομεία, χώρους εργασίας και σπίτια, για ανίχνευση κρουσμάτων  Covid-19 σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και τον ΕΟΔΥ.