Την ευαισθησία του σχετικά με τα σοβαρά θέματα εγκληματικότητας τα οποία απασχολούν την περιφέρεια της Δυτικής Αττικής και των Μεγάρων έδειξε ο Βουλευτής Γιώργος Κώτσηρας με την παρέμβασή του  στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Έτσι πρότεινε να περιληφθεί διάταξη ώστε οι κλοπές από συμμορίες, που βλέπομε τα μέλη τους να κυκλοφορούν ελεύθερα μετά τη σύλληψή τους, να θεωρούνται ότι έχουν διαπράξει κακούργημα.

Ο κ. Γιώργος Κώτσηρας με παρέμβασή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τόνισε τη σημασία των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, όπως αυτές δρομολογούνται μέσω του σχεδίου νόμου «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» οι οποίες στοχεύουν, πρωτίστως, στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Κώτσηρας επεσήμανε την αναγκαιότητα της προσθήκης κακουργηματικής μορφής στην κλοπή μέσω  διάρρηξης από 2 ή περισσότερους δράστες, καθώς συμπεραίνεται η περίπτωση σύστασης συμμορίας και εξήγησε πως τέτοιου τύπου πράξεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην Δυτική Αττική, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Κλείνοντας, ο Βουλευτής επεσήμανε πως οι συγκεκριμένες διατάξεις είναι προς την σωστή  κατεύθυνση, στην οποία δεσμεύτηκε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά και αποβλέπει στην προσαρμογή της χώρας στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες.

Παρακολουθείστε εδώ την παρέμβασή του στη Επιτροπή