Συνεδρίασαν σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Πέραμο εκπρόσωποι συλλόγων, συλλογικών οργανώσεων από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, παρουσία του προέδρου της Νέας Περάμου και πολιτών προκειμένου να εξετάσουν την εξέλιξη της υπόθεσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Ομόφωνα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 8 και μισή το βράδυ, όταν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην συζήτηση της 20/9 ξεκαθαρίστηκαν τα εξής:
  1. Οι εργασίες του καλωδίου έχουν ξεκινήσει σε Πάχη και στον παράλληλο δρόμο του προαστιακού από την ανάδοχη εταιρεία.
  2. Ο Δήμαρχος οφείλει να ξεκινήσει ΧΘΕΣ τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και από δική του δήλωση!
Σκοπός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, όπως δηλώνουν με σχετική ανακοίνωση, είναι να εξασκηθεί πίεση προς το Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.
«Ραντεβού ΑΥΡΙΟ, 21/09 και ώρα 8:30 στο Δημαρχείο Μεγάρων για να πιέσουμε τον Δήμαρχο και την διοίκηση του να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε ασφαλιστικά μέτρα.
Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, μόνο έτσι θα καταφέρουμε κάτι!!!!
ΥΓ. Η προκατασκευαστικη μελέτη δεν συνάδει με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια. Αυτό και μόνο δημιουργεί έντονα ερωτήματα κατά πόσο περισσοτερο θα είναι επιβλαβές το καλώδιο για τον άνθρωπο».