Τον αγώνα της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ ΕΣΚΑΝΑ μεταξύ της ΝΕΜ και του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου ακολούθησε η φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της ανόδου της ομάδας στην Γ΄ εθνική κατηγορία του μπάσκετ.

Η άνοδος της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος είναι ένα ιστορικό γεγονός για το μπάσκετ της πόλης των Μεγάρων αφού για πρώτη φορά ομάδα της πόλης ανεβαίνει σε τέτοιο επίπεδο.

Εκατοντάδες φίλοι και οπαδοί της ΝΕΜ συγκεντρώθηκαν στο κλειστό Αλέκος Σάλτας όπου τα συγχαρητήρια έδιναν κι έπαιρναν.

Συγκινημένος ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Ζάλης συγχάρηκε τους καλαθοσφαιριστές και τους προπονητές και για μια ακόμα φορά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, ο οποίος παρευρίσκετο, για την στήριξη την οποία παρέχει στην ομάδα. Ευχαρίστησε επίσης τους μεγάλους χορηγούς της ομάδας Κώστα και Χρήστο Φάνη και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ιδιαίτερα για τους δύο πρώτους τόνισε ότι είναι πολλά χρόνια που στηρίζουν την ομάδα και εξέφρασε την ελπίδα θα συνεχίσουν να την στηρίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ζάλης στον αρχιτέκτονα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όπως τον αποκάλεσε, προπονητή Γιώργο Μάνταλο με τον οποίο έχουν εξαιρετική συνεργασία.

Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο Δήμαρχος στην ομάδα και επανέλαβε την διάθεσή του για στήριξη και την διάθεση του κλειστού νοτίου τομέα το οποίο από την νέα σεζόν θα βρίσκεται στην αποκλειστική χρήση της ΝΕΜ.

Την απονομή του επάθλου έκανε ο εκπρόσωπος της ΕΣΚΑΝΑ κ. Γιάννης Μακρής ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη φιλική σχέση την οποία έχει με τον ιδρυτή της ΝΕΜ κ. Αλκιβιάδη Μπεναρδή και τον νυν πρόεδρο.

Στη φιέστα περευρέθηκε και ο πρωταθλητής μπάσκετ και επί χρόνια μέλος της εθνικής ομάδας Κώστας Τσαρτσαρής και ο διεθνής διαιτητής, πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών Μπάσκετ Αττικής Θοδωρής Βιδάλης.

Παρευρέθηκαν ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Φυλακτός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κολάτας επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Νέας Περάμου Μεγάρων Γιάννης Δημητρακόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Ηρόδωρου Γιάννης Σταμούλης.