Σε αναβρασμό η Κινέτα μετά την απόφαση να κλείσει ο εκεί αστυνομικός σταθμός.
Οι κάτοικοι ανησυχούν για την έξαρση της εγκληματικότητας και κάνουν έκκληση όχι να κλείσει ο αστυνομικός σταθμός αλλά να αναβαθμιστεί.
Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων στην Αττική, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας έστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθεί η επιστολή με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2014

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας που εκπροσωπεί τους 15 συλλόγους και dalakas_200περισσότερους από 15.000 κατοίκους της περιοχής Κινέττας του δήμου Μεγάρων, κάνει έκκληση στον υπουργό  Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο να μη καταργηθεί ο αστυνομικός σταθμός της Κινέττας, αλλά να αναβαθμιστεί σε αστυνομικό τμήμα.
Η Κινέττα εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση 30.000 m2  και έχει 5.000 ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως η τριμελής κινητή αστυνομική ομάδα (ΚΑΜ) που έχει ιδρυθεί τελευταία για να καλύψει τις ανάγκες ενός από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, μπορεί να έχει μόνο επικουρικό χαρακτήρα. Στην Κινέττα υπάρχει μεγάλη έξαρση εγκληματικότητας και οι διαρρήξεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι πολίτες να μην αισθάνονται ελεύθεροι, να είναι τρομοκρατημένοι και να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί στην περιοχή. Η μόνη ελπίδα των κατοίκων για να περιοριστεί η εγκληματικότητα είναι η αναβάθμιση του αστυνομικού σταθμού σε αστυνομικό τμήμα με περισσότερο προσωπικό και περιπολικά. Παρακαλούμε να μην αδιαφορήσετε σε αυτή μας την έκκληση αλλά να δώσετε την λύση που αρμόζει στην σοβαρότητα της κατάστασης.                                                                                           Ευχαριστούμε
Ευάγγελος Δαλάκας
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας