Τώρα που πέρασε η ένταση και η φόρτιση εξ αιτίας των δασικών πυρκαγιών οι οποίες προέκυψαν πρόσφατα στην KOYROS_PYRKAGIA_KRYFTH_1_250οροσειρά Πατέρας βόρεια των Μεγάρων και μετά τις βαθιές ευχαριστίες στο Πυροσβεστικό Σώμα και τα στελέχη του, αξίζει να επισημάνουμε δύο γεγονότα.
Το πρώτο γεγονός αποτελεί η χρήση των εναερίων μέσων, αεροπλάνα και ελικόπτερα χάρη στην επιχειρησιακή τους ικανότητα αλλά και στην επαγγελματική ικανότητα των πιλότων η πυρκαγιές «μαζεύτηκαν» σύντομα και συχνά εν τη γενέσει τους.
Το δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό γεγονός είναι η συμβολή της Εθελοντικής Οργάνωσης Μεγάρων «Κούρος» στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης.

KOYROS_PYRKAGIA_KRYFTH_2_250Ο Κούρος με δύο ιδιόκτητα οχήματα και δέκα εθελοντές επενέβη επικουρικά προς τους πυροσβέστες σε όλη την διάρκεια και έκταση των πυρκαγιών.
Η συμβολή τους ήταν σπουδαία αφού παρείχαν βοήθεια στους πυροσβέστες μεταφέροντας προσωπικό σε δύσβατα σημεία όπου ελάχιστα οχήματα της πυροσβεστικής μπορούσαν να πλησιάσουν, υποδείκνυαν δρόμους κι περάσματα και όπου χρειάστηκε συνέβαλαν στην πυρόσβεση με τα δικά τους μέσα.

Τα μέλη του Κούρου έχουν μακρά ιστορία σε θέματα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν καθημερινά με τα δικά τους μέσα στις περιπολίες στους ορεινούς όγκους κατά την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού και συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών κυρίως σε μικρό χρονικό διάστημα από την εκδήλωσή τους.

Θα πρέπει να δώσουμε και στα μέλη του Κούρου αφού αποτελούν παράδειγμα ενεργών πολιτών οι οποίοι με πολλούς τρόπους προσπαθούν και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο