Το δικό τους δράμα ζουν οι κάτοικοι της Κινέτας την επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στα Γεράνεια την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Δεκαπέντε χιλιόμετρα δάσους και οικισμών έχουν μετατραπεί σε ένα γκρι-καφε-πράσινο τοπίο μετά την επέλαση της πύρινης λαίλαπας που ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και συνεχίστηκε έντονα μέχρι αργά το βράδυ.

Στάχτες και αποκαΐδια ακόμα και στην παραλία πλήγωσαν βαριά την πανέμορφη περιοχή των Μεγάρων.

Σήμερα Τρίτη, 24 Ιουλίου, η τύχη της Κινέτας εξαρτάται από την άπνοια. Εκατοντάδες εστίες σιγοκαίνε ενώ από τις πλαγιές των Γερανείων, σε απρόσιτα από τους πεζούς σημεία, ξεπηδούν φλόγες αναζωπύρωσης.

Αυτά ισχύουν στο νότιο μέτωπο των Γερανείων ενώ η μεγάλη μάχη δίνεται σήμερα στα βόρεια όπου καταβάλλεται προσπαθεια η φωτιά να μην κατηφορίσει προς Μάζι, Αλεποχώρι και Ντουράκο.

Στην Κινέτα οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από το καταστροφικό πλήγμα της δασικής πυρκαγιάς, κοιτιούνται σαστισμένοι, ακόμα ψάχνονται αν όντως είναι ακόμα γεροί και συμπαρίστανται σε φίλους και γνωστούς οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις των κατοίκων, έχουν καεί περίπου 100 έως 120 σπίτια ενώ έχουν καεί επίσης και κτηνοτροφικές μονάδες και αμνοερίφιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο μετά την περιοχή Κιάφα.

Η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν πιάσει δουλειά για την αποκατάσταση.

Από το πρωί ο Δήμος Μεγαρέων έχει συστήσει συνεργεία τα οποία δέχονται αιτήσεις για καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και ιδιοκτησίες.

Οι κάτοικοι της Κινέτας ζουν σήμερα με τον φόβο των αναζωπυρώσεων οι οποίες συμβαίνουν σε δύσβατα σημεία των νότιων παρυφών των Γερανείων.