Σε πρώτο απολογισμό του ταξιδιού το οποίο πραγματοποίησε στο Πεκίνο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Λευτέρη Κοσμόπουλο προέβη ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης αμέσως μετά την επιστροφή του την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Στην «απαγορευμένη πόλη» οι Μεγαρείς αξιωματούχοι κατ’ αρχάς συναντήθηκαν με τον Έλληνα πρεσβευτή Λεωνίδα Ροκανά ο οποίος υποσχέθηκε, πως θα βοηθήσει και θα προωθήσει τα όποια επενδυτικά προγράμματα Κινέζων επιχειρηματιών στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.
Ακολούθως, την Παρασκευή 12 Μαΐου, υπήρξε συνάντηση, συζήτηση και συνεργασία με Κινέζους

επιχειρηματίες, που τους ενδιαφέρει η δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε επίσκεψη στην έδρα των εγκαταστάσεων της μεγάλης εταιρείας HUAWEI, όπου επιδείχθηκαν τρόποι και μέσα, που μπορούν να κάνουν μία πόλη “έξυπνη”.
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της «Ένωσης Φιλίας Κινέζικου Λαού  με Ξένες Χώρες» με συνεργάτες του και με επιχειρηματίες.

Το Σάββατο πρωϊ (13 Μαϊου) έγιναν οι εργασίες του επίσημου Συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν Ελληνες και Κινέζοι Δήμαρχοι και επιχειρηματίες και στο οποίο μίλησε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Ο Δήμος έλαβε μέρος στο Συνέδριο, ως μέλος της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης αμέσως μετά την άφιξή του προέβη σε δηλώσεις, όπου τόνισε τα εξής:
« Από τις συζητήσεις και τις επαφές με Κινέζους επιχειρηματίες διαφαίνεται ότι μπορεί σύντομα να ξεκινήσουν αναπτυξιακά προγράμματα για την περιοχή μας, όπως κατασκευή μαρίνας και υδατοδρομίου στο παράλιο μέτωπο, καθώς και η δημιουργία μεγάλου θεματικού πάρκου, σε έκταση του Δήμου».