Για σιωπή και απραξία για την τοποθέτηση νέων πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο καταγγέλλει την  Περιφέρειας Αττικής ο τέως Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.
Αφορμή για την καταγγελία είναι η πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού Μεταφορών Φάμελλου για την απόφαση του Υπουργείου να τοποθετήσει τελικά πλευρικά διόδια και να επιβαρύνονται οι κάτοικοι των εν λόγω Δήμων, όπως γίνεται και με τους κατοίκους της Κινέτας και του Δήμου Μεγαρέων.

Ο κ. Σγουρός υπενθυμίζει στην κ. Δούρου και στην παράταξή της ότι πρώτα μιλούσαν για ελεύθερους πολιορκημένους και τώρα κάνουν την πάπια.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

  • Εκκωφαντική σιωπή της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα των πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο
  • Πρώτα μιλούσαν για «ελεύθερους πολιορκημένους» τώρα τηρούν σιγή ιχθύος

Σιγή ιχθύος τηρεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα της τοποθέτησης πλευρικών διοδίων στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου, που προανήγγειλε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος.

Ο Υπουργός συγκεκριμένα είπε ότι θα τοποθετηθούν τελικά τα πλευρικά διόδια, πως θα είναι αναλογικά και ότι θα εξαιρούνται από την πληρωμή τους οι κάτοικοι του Δήμου στον οποίο βρίσκονται, αγνοώντας όμως το γεγονός  ότι τόσο οι οικείοι δήμοι, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Αττικής έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.

Με εκκωφαντική σιωπή απάντησε η Περιφέρεια Αττικής, που για το ίδιο θέμα στο παρελθόν – και επί άλλης κυβερνήσεως βεβαίως – είχε σηκώσει επαναστατική παντιέρα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες δυναμικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα :

  • Με την 443/2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ζητούσε όχι απλά τη μη τοποθέτηση των νέων πλευρικών διοδίων αλλά την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων και τη ριζική αναθεώρηση ή κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων …
  • Σε δηλώσεις της στις 21/12/2014 στη γέφυρα Βαρυμπόμπης η κα Ρ. Δούρου μίλησε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Η κυβερνητική πολιτική διπλασιασμού των διοδίων μετατρέπει τους πολίτες σε ελεύθερους πολιορκημένους» προσθέτοντας ότι «Η νέα περιφερειακή αρχή στέκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα των πολιτών».

«Η στάση της Περιφέρειας Αττικής, σε ένα ακόμη θέμα που είχε υψώσει επαναστατικές σημαίες την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Το θέμα των πλευρικών διοδίων δικαίως πλέον προστίθεται στο πάνθεον των ηρωικών της αγώνων για το Ελληνικό, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τον ΟΛΠ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΧΥΤΑ Φυλής, τον ΧΥΤΥ Γραμματικού, την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ και πολλών άλλων, που δόθηκαν αλά καρτ» και προσέθεσε «Μπορεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να αποφάσισε να βάλει τους αγώνες της στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να πηγαίνει από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπήκαν και στο χρονοντούλαπο της λήθης. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν».